Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alman büyükelçiye dinleme sorgusu

Alman büyükelçiye dinleme sorgusu

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Eberhard Pohl'ü çağırarak, Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlediği iddialarına ilişkin açıklama istedi

Türkiye, Alman Federal Haberalma Teşkilatı BND'nin Şansölye Angela Merkel'in emriyle imza attığı dinleme skandalının peşine düştü. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçi'den resmen skandalla ilgili izahat istendi. nbsp;Dışişleri Bakanlığı'ndan da olayla ilgili bir de yazılı açıklama geldi. Açıklamada, "İddialarda en ufak bir doğruluk payı bulunması halinde, Almanya bakımından açıklanması gereken vahim bir durum bulunmaktadır. Dost ve müttefikler arasında karşılık güven ve saygının esas olması gereken bir ortamda bu tür uygulamalar hiçbir şekilde kabul edilemez" denildi. nbsp;
DAVUTOĞLU-STEİNMEİER GÖRÜŞTÜ nbsp;
Artvin'de konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da nbsp;"Mazur görülemez. Eğer iddialar gerçek değilse açıklığa kavuşturulmalıdır. Gerçeklik payı var ise de bize tutarlı izahat verilmesi zarureti var" dedi. Davutoğlu daha sonra Alman mevkidaşı Frank Walter Steinmeier'la bir telefon görüşmesi yaptı. Davutoğlu'nun Steinmeier'e, "Müttefik iki ülke arasında nbsp;birbirine yönelik istihbarat takibi kabul edilemez. Bu ittifak ruhuna aykırı" dedi. Görüşmede iki ülkenin istihbarat başkanlarının bir araya gelmesi de kararlaştırıldı.
MERKEL'DEN KAÇAMAK CEVAP
Letonya'da bulunan Almanya Başbakanı Merkel ise Türkiye'yi dinleme konusuna ilişkin bir soruya şu cevabı verdi: Almanya'daki istihbarat teşkilatlarının çalışmaları hakkında kamuoyu önünde bilgi vermiyorum.
Haber Merkezi ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...