Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye'yi dinledik çünkü Tayyip Erdoğan güçleniyor'

'Türkiye'yi dinledik çünkü Tayyip Erdoğan güçleniyor'

GÜNDEM Haberleri

Alman gazeteleri dinlemeye bahane aramaya başladı. Bild gazetesi, 'Tayyip Erdoğan'ın giderek artan gücü Batı tarafından endişe ile izleniyor' diye yazdı.

Almanya'nın 2009'dan bu yana Türkiye'yi gizlice dinlediğinin ortaya çıkmasının yankıları sürerken, hükümete yakın kaynaklar ve bazı Alman gazeteleri dinlemeye bahane aramaya başladı. Alman Bild gazetesi, "İşte bu nedenlerle Alman Dış İstihbarat Örgütü (BND) Türkiye'yi dinledi" başlığıyla verdiği haberde, Türkiye'de yeni Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlenmesine dikkat çekerek "Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı'nın giderek artan gücü Batı tarafından endişe ile izleniyor" diye yazdı. nbsp;
"BALKANLAR'I İSLAMLAŞTIRIYOR" nbsp;
Bild gazetesinin iddialarından biri de "Türkiye Balkanlar'da giderek artan İslamlaşmanın baş aktörlerinden biri" olduğu. Gazete ayrıca Ankara'nın Berlin'i, Suriye'ye sözde cihat için giden kişilerle ilgili bilgi verme konusunda "Siz de bize PKK ile ilgili bilgi verin" diye baskı altında tuttuğunu yazdı. nbsp;
'GÜVEN SARSACAK' nbsp;
Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Federal Meclis Grup Başkanvekili Rolf Mützenich, "İki ülke arasındaki güvensizliği artıracağını" söyledi. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi Federal Meclis Grubu Başkan Vekili ve Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach da dinlemeyi "anlayışla karşıladığını", BND'nin Türkiye'yi dinlemek için haklı nedenleri bulunduğunu söyledi. (Kaynak: Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...