Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Artık Türkiye'nin de arması olacak

Artık Türkiye'nin de arması olacak

GÜNDEM Haberleri

AK Parti milletvekilleri dünyada sadece Türkiye ve Dominik Cumhuriyeti'nde olmayan devlet armasının oluşturulması için harekete geçti.

Türkiye'nin devlet arması oluşturulması yönünde Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir düzenleme teşebbüsünün yapılmadığı ortaya çıktı. Yaklaşık yarım asırdır arması olmayan Türkiye için Ak Parti milletvekilleri harekete geçti. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, 30 milletvekilinin imzasıyla 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti Resmî Armasının Belirlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nı AK Parti Grup Başkanlığı'na sundu. Tasarı, uygun görülürse Meclis Başkanlığı'na sunularak yasalaşma yoluna gidilecek.
TEMSİL İÇİN CİDDİ EKSİK
Devletin bayrağından sonra en önemli sembolünün arması olduğunu söyleyen AK Partili vekil Uslu ''Cumhuriyetin ilanından bugüne bizi temsil eden bir armamız yok. Dünyada tanınan 203 ülke arasında simge oluşturmamış ülkeler sadece Türkiye ve Dominik Cumhuriyeti'dir. Bu durum diğer devletlerle yan yana yapılan kürsü açıklamalarında dahi göze çarpan ciddi bir eksiktir'' dedi. Uslu tasarlanacak armanın, tarihimizin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde kullanılmaya başlanmasının çok anlamlı olacağını da vurguladı.

nbsp;Artık Türkiye'nin de arması olacak

TÜRKİYE'NİN 91 YILDAN BU YANA ARMASI YOK
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, ilki 2. Mahmut tarafından yaptırılan, 2. Abdülhamid ile son halini alan 'Osmanlı Arması'nın Cumhuriyet'in ilanı ile ortadan kaldırıldığını söyledi. 1927'de bir devlet arması oluşturulduğunu hatırlatan Uslu ''Akademisyenler dönemin ruhu gereği Osmanlı armasından farklı tasarım oluşturmuş. Ancak resmiyet kazanmadan rafa kaldırılmış'' dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...