Vergi bilinci için, sosyal medya aktif kullanılacak

Vergi bilinci için, sosyal medya aktif kullanılacak

Ekonomi Haberleri

GİB en fazla üstüne düştüğü konulardan biri olan "vergi bilincini geliştirme" eğitimi, 2014-2015 yılı öğretim döneminde de devam edecek.

Eğitim, 3 aşamalı olarak gerçekleştirilecek ve her yıl revize edilecek. GİB, çalışmalar kapsamında ayrıca şu uygulamaları da hayata geçirecek: İşlerine yeni başlayan mükelleflerin ilk 2 yıl içerisindeki hak ve yükümlülüklerine yönelik süreçler çıkarılarak yazılıma aktarılacak. Mükellef Uyum Stratejisi belirlenmesi amacıyla çeşitli anket ve ölçümler yapılacak. Vergilendirmenin adaletli ve tarafsız olduğuna yönelik tanıtım çalışması yapılacak. Ayrıca sosyal medya faaliyeti yürütülecek. GİB, mobil telefon uygulamasını IOS, Android ve Microsoft gibi alanlarda kullanılması için çalışmalar yapılacak. Beyanname vermeyen veya eksik beyan veren kira vergisi mükellefleri tespit edilerek vergi dairelerine gönderilecek. Vergi İletişim Merkezinde yapılan işlemlere devam edilecek. İhbarlar tek merkezden alınacak. Sorulara telefonla cevap verilecek.
Osman Çobanoğlu ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...