Hakemin affı yok!

Hakemin affı yok!

SPOR Haberleri

'Hakemin otoritesi ile oynayan futbolcuya mutlaka sarı kart gösterilecek; uymayan hakem en az 2 hafta maç alamayacak.'

Merkez Hakem Kurulu, yeni sezon öncesi hakemlerden özellikle otorite konusunda taviz verilmemesini istedi. Geçtiğimiz günlerde Sapanca'daki seminerde hakemlere yeni talimatları aktaran MHK, futbolcu ve teknik kadroları da bilgilendirmek için bir eğitim programı hazırladı. MHK Eğitim Direktörü Oğuz Sarvan ve Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin, her kulüpte 30 dakikalık bir ders vermeye başladı. Şu ana kadar G.Saray, Beşiktaş, Kasımpaşa ve Başakşehir kulüpleri bu eğitimleri aldı. Bugün Trabzonspor ve Ç.Rize, yarın K.Karabük, daha sonra da Ankara'da turnuvaya gelen kulüpler bu eğitimden geçecek. Cumartesi günü ise F.Bahçe bu programı dinleyecek. nbsp;
Beşiktaş'a verilen eğitimde Arsenal maçı hatırlatılarak, "Şu anda size vereceğimiz bu kısa ve öz eğitim paketini Arsenal maçınızı yönetecek olan hakemler de aldı. Hakemler bu anlatacağımız konularda çok hassas olacaklar" denildiğinde Bilic ve oyuncularının dikkati bir kat daha arttı. Ve bu 30 dakikalık görüntülü ve çarpıcı örneklerle verilen eğitim sonrası oyuncular ve antrenörler "Vaktin nasıl geçtiğini anlayamadık. Keşke biraz daha sürseydi" gibi ifadelerle memnuniyetlerini dile getirdi.
"Ellerinizi saklayın"
Eğitimler kısa klipler eşliğinde verildi. Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nden verilen örneklerle dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yapıldı. Futbolculara, "UEFA diyor ki, el ve kollarınla büyüyorsan ve genişliyorsan bu elle oynamaktır. El doğal konumunda ise mesele yok. Ellerinizi arkada birleştirin. Risk almayın. Elleri ve kolları kural dışı kullanmayın" denildi. 30 dakikalık eğitimde şunlar anlatıldı; "Bizim için oyuncu sağlığı yani sizlerin emniyeti esastır. Kırmızı kart için müsamaha yok. Dünya Kupası'ndaki gibi faullerde hakemler toleranslı davranmayacak. Çivili krampon asla kullanmayın. Arkadan müdahale, umut vadeden ataklar için yapılan faullerin cezası net sarı karttır. Hız ve şiddet varsa topla oynansa bile cezası yine sarı karttır. Arkadaşlar bir hakem penaltıyı, faulü atlayabilir. Bunlara anlayış gösterilebilir. Ama otoritesini kuramazsa, itiraza sarı kart göstermezse o hakem ceza alacak ve birkaç hafta dinlenecek. Bu konuda hakemlerimize çok katı talimatlarımız oldu. Bu anlattıklarımız tamamen UEFA normlarıdır." nbsp;

nbsp;Hakemin affı yok!

MHK Eğitim Direktörü Oğuz Sarvan ve Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin'in G.Saray tesislerinde yaptıkları sunum futbolcular tarafından ilgi ile takip edildi.


SÜPER LİG'DE HAKEM ÜCRETLERİ nbsp;
ESKİYENİ
HAKEM3.150 TL5.750 TL
YARDIMCI HAKEM1.785 TL2.750 TL
5-6.HAKEM1.785 TL2.200 TL
4.HAKEM1.500 TL2.000 TL


MİNİ YORUM - Ömer Faruk ÜNAL
Uymayanın kaybı büyük olur
Hakem kendisine yapılan itiraz ya da otoritesinin zarar görmesi halinde sarı kartını göstermeyecek olursa, MHK o hakemi birkaç hafta dinlendirecek. Hakemin fazladan 2 hafta dinlenmesi demek 12.000 TL gibi ekonomik bir kayıp demek olacak. Ayrıca yeni sezonda hakem kadrosu ikiye bölünecek. Mevcut 42 isim içinde ilk 20-25 hakem arasına girecek olanlar Süper Lig kadrosundaki yerini koruyacaklar. Kalanlar ise PTT 1.Lig hakemi olacak. MHK talimatlarını uygulamakta yetersiz olanlar kendisini PTT 1.Lig'de bulacak. Ücret kaybı ve Süper Lig kadrosunda kalamama korkusu hakemlerin taviz vermeyeceklerinin habercisi.

Ö.Faruk ÜNAL / TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...