BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Yoğurt elden gidiyor

Yoğurt elden gidiyor

Yaşar Holding Gıda Grubu Başkanı Ahmet Arsan, yoğurdun Türkler tarafından yapıldığının tüm dünyaya anlatılması ve bu doğrultuda çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti



İSTANBUL - Pınar’ın yenilenen kaymaklı ve doğal yoğurt çeşitleri ve bu ürünler için hazırlanan reklam filmi düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Pınar’ın 28 yıldır gıda sektöründe gerçekleştirdiği ilklerle tanındığını söyleyen Yaşar Holding Gıda Grubu Başkanı Ahmet Arsan, her yıl yeni yatırımlar yapan Pınar’ın, yeni ürün çıkartma veya varolan ürünlerde yapılacak iyileştirmeler, ambalaj ve reklam filmleri gibi konularda stratejilerini tüketicilerin isteklerine göre belirlediğini kaydetti. El değmeden üretiliyor Tüketicilerle aralarında çok sıkı bir iletişim olduğunu anlatan Arsan, yoğurt çeşitlerinin yenilenmesi sürecinde ücretsiz 800’lü hatlar dışında 600-700 tüketicinin direkt olarak görüşlerinin alındığını bildirdi. Yenilenen Pınar yoğurt ailesiyle satışlarını iki katına yükseltmeyi planladıklarını anlatan Arsan, yoğurdun Türkiye’de eski yöntemlerle ve elle imal edildiğini belirterek, “Pınar Eskişehir tesislerinde dünyada ve Türkiye’de ilk kez el değmeden tamamen otomatik sistemle kaymaklı yoğurt üretimi gerçekleştirildi” dedi. Yıllık 22 kg tüketim İlk defa Orta Asya Türkleri tarafından kullanılan ve dünyaya Türkler tarafından yayılan yoğurdun Yunanistan tarafından sahiplenilmeye çalışıldığını bildiren Arsan, “Türk yoğurduna daha fazla sahip çıkmalı ve yoğurdu Türkler’in yaptığını dünyaya anlatmalıyız. Yoğurt ABD’de 35 yıldır, Avrupa’da ise 60 yıldır biliniyor ama bizde 1000 yıllık geçmişi var. Türk yoğurdunun önümüzdeki yıllarda meşhur olacağına inanıyorum. Avrupa da bu yoğurdu çok sevecek” diye konuştu. Türkiye’de kişi başına yoğurt tüketiminin yıllık 22 kilogram, Avrupa’da ise en fazla 13 kilogram olduğunu aktaran Arsan, reklam filmi ve harcamalar için 1 milyon dolar kaynak ayrıldığını kaydetti. Arsan ayrıca toplam 221 milyon dolarlık markalı yoğurt pazarının yaklaşık olarak yüzde 9’una sahip olduklarını ifade etti. 1 kilogram yoğurt için 1.8 litre süt Yaşar Holding Gıda Grubu Başkan Yardımcısı İdil Yiğitbaşı ise Türkiye’de yıllık toplam 1.5 milyon ton yoğurt tüketildiğini ve yoğurt pazarının yüzde 15’inin markalı yoğurtlardan oluştuğunu kaydetti. Yiğitbaşı, yoğurt pazarının yüzde 85’inin evde yapılan veya açık satılan yoğurtlardan oluştuğunu söyledi. Yiğitbaşı, 1 kilogram Pınar yoğurtta 1.8 litre Pınar süt kullanıldığını ve Pınar yoğurdun 22 bin üreticiden toplanan saf sütlerle yapıldığını anlattı. Yoğurdun nasıl üretildiği ve insan sağlığına faydaları konusunda bilgi veren Pınar Süt Genel Müdürü Ergun Akyol, “1 bardak yoğurtta (250 gram) 447 mg. kalsiyum, 0.35 gram fosfor, 600 mikrogram B2 vitamini, 107 mikrogram B1 vitamini, 43 miligram magnezyum, 573 miligram potasyum bulunuyor. Günlük alınması gereken kalsiyum miktarının yüzde 45’ini, fosforun yüzde 35’ini, B2 vitaminin yüzde 35’ini, B1 vitamininin yüzde 7’sini, magnezyumun yüzde 10’unu, potasyumun yüzde 16’sını bir bardak yoğurt karşılamaktadır” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT