Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yağmura rağmen Beirut!

Yağmura rağmen Beirut!

MAGAZİN Haberleri

Balkan, Orta Avrupa ve Meksika esintisi taşıyan ABD'li grup Beirut, şiddetli sağanak yağışa rağmen vaktinde sahneye çıkan grup, sık sık Türkçe konuştu



Zach Condon'ın liderliğini yaptığı, Balkan, Orta Avrupa ve Meksika müziklerini harmanlayan ABD'li grup Beirut, önceki akşam Maçka Küçükçiftlik Park'ta üçüncü Türkiye konserini verdi. Grup, sağanak yağmur nedeniyle konseri kısa kesmek zorunda kalsalar da sahnede kaldıkları sürece, konsere gelmeyenleri pişman edecek bir performans sergiledi.
Konserin ön grubu olarak klarnet virtüözü Cüneyt Sepetçi, Dolapdere Orkestrası ile sahne aldı. Son derece hızlı ve usta çalış tekniğiyle dinleyenleri istem dışı dans etmeye zorlayan ekip, Avrupa'nın en önemli müzik festivallerinden Roskilde Müzik Festivali'ne bu yıl Türkiye'den katılan tek isimdi.


'Bu şarkı sana İstanbul'
Akşam saatlerinde bastıran sağanak yağmura rağmen konser saati olan 21:00'de sahne alan grupta Zach Condon, konser boyunca birçok kez Türkçe konuştu. Geceye "İyi akşamlar İstanbul, sizi çok özledik. Hoşgeldiniz" diyerek grubun en sevilen şarkılarından 'Nantes' ile başlayan Condon, neredeyse her şarkıdan sonra Türkçe "Çok teşekkürler" dedi. Yağmur, Beirut hayranlarını grubu dinlemekten alıkoymadı, aksine konsere farklı ve heyecanlı bir atmosfer kattı. Condon, ne zaman yayınlanacağı henüz açıklanmamış yeni albümlerinden 'Rumeli' isimli şarkıyı çalmadan önce İngilizce "Bu senin için İstanbul" diyerek şarkıyı şehre ithaf etti. Seyirciler, vals ritmindeki şarkının ne ile ilgili olduğunu anlamakta ilk başta zorlansalar da, sonradan şarkının isminin fısıltı gazetesiyle kitlelere aktarılması ile sorun çözüldü. Grup konserde ayrıca 'Elephant Gun', 'Scenic World', 'Santa Fe', 'Cherbourg', 'Guyamas Sonora' ve kitleyi ateşleyen 'Postcards from Italy' ile 'The Gulag Orkestar'ın da aralarında bulunduğu şarkıları seslendirdi.


Condon'dan yağmura 'komik' tepki
Yağmurun konserin 50. dakikasında yine bastırmasından sonra zorlanan grubun lideri Condon, bir noktada elindeki kağıttan duruma uygun Türkçe kelime seçmeye çalışıp, yağmura "Çüş" tepkisini vererek seyircileri güldürdü. Grup yaklaşık 1 saat 10 dakika çaldıktan sonra selam vererek sahneyi terk etti, daha sonra seyircilerin alkış ve tezahüratı üzerine iki şarkılık bir bis için geri döndü. Bu bisten sonra ise grup dört dakikalık bir bekleyişten sonra tekrar son bir şarkı için geri döndü. Daha fazlasını isteyen seyircilere onları affetmelerini isteyen bir tavır sergileyerek konseri bitirdi. Milliyet


Yağmura rağmen Beirut!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...