İstikrarı tehdit edenlere hukuki işlem yapılacak

/ Kaynak: AA
İstikrarı tehdit edenlere hukuki işlem yapılacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, ülkede güvenlik ve istikrarı tehdit edenlere yönelik hukuki işlemlerin yapılacağını belirtti.

Yemen resmi haber ajansında yer alan habere göre, başkent Sana'da üst düzey yardımcılarıyla bir araya gelen Hadi, Husiler'in eylemlerini "sorumsuzluk" şeklinde nitelendirerek, ülkenin güvenlik ve istikrarını tehdit edenler karşısında kararlı şekilde durulacağını ve gerekli hukuki işlemlerin uygulanacağını ifade etti.

Hadi'nin, Husilerin eylemlerinin ulusal ve siyasi açıdan kabul edilemez olduğunu belirttiği, yaşananları kınayarak, "Ulusal sorumluluğu bulunan bütün kesimlerin bu sorumsuzluk karşısında üzerine düşeni yapması gerektiğini" ifade ettiği kaydedildi.

Yemen Cumhurbaşkanı'nın toplantı sırasında, ülkedeki bütün partiler, siyasiler ve alimleri kapsayacak şekilde acil ulusal buluşma çağrısı yaptığı aktarıldı.

Öte yandan Yemen'de siyasi çözüm sağlanması için yürüyülen çabaları destekleyen 10 ülkenin Büyükelçileri, Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'nin hükümetin düşmesine yönelik gösteri çağrısı karşısında endişelerini dile getirerek, "yasalara saygı ve rejimin korunması" çağrısında bulundu.

Husi Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi'nin çağrısı üzerine bugün başkent Sana'nın güney ve batı girişlerinde bulunan Haziz ve Sabaha bölgelerinde bir araya gelen göstericiler, hükümetin düşürülmesi talebiyle gösteriler düzenlemişti.

Husi Hareketi Lideri Husi, harekete ait Mesira kanalında yaptığı açıklamada, yöneticilere, cuma gününe kadar hükümeti görevden alma konusunda mühlet vermiş, aksi halde ülkedeki durumun daha da kötüleşeceğini söylemişti.

Husi ayrıca, başkent Sana'da hükümetin düşürülmesi talebiyle gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

Şia'nın Zeydiye koluna mensup kişilerin oluşturduğu "Husi Hareketi", 1992'de Hüseyin Bedir el-Husi tarafından kuruldu. Husi'nin 2004'te öldürülmesinin ardından Yemen ordusu ile Husiler arasında o tarihten bu yana zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Söz konusu on ülke Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Kuveyt, Umman gibi Körfez ülkelerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) daimi üyesi ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin'den oluşuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...