İzlanda'da binlerce küçük deprem meydana geldi

/ Kaynak: AA
İzlanda'da binlerce küçük deprem meydana geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yetkililer, yanardağ patlaması riskine karşı alarm seviyesini turuncuya yükseltti

İzlanda'da hafta sonundan bu yana binlerce küçük deprem nbsp; meydana gelirken, ülkedeki yanardağlardan birinin patlayabileceğinden endişe nbsp; ediliyor. İzlanda Meteoroloji Bürosu, İzlanda'nın en büyük buzulunun altında yer nbsp; alan tabakalı yanardağ Bardarbunga'da cumartesiden bu yana 3 bin civarında küçük nbsp; yer sarsıntısının meydana geldiğini açıkladı.

Büro, son 24 saatte kaydedilen yer sarsıntılarının büyüklüğünün 3'ü nbsp; geçmediğini bildirirken, İzlandalı yetkililer, yanardağ patlaması riskine karşı nbsp; havacılık alarmı seviyesini, en ciddi ikinci seviye olan turuncuya yükseltti.

İzlanda'da 187 yıl aradan sonra 2010 yılında faaliyete geçerek, toz ve nbsp; kül püskürten Eyjafjallajökull yanardağı, Avrupa Sivil Havacılık sistemine büyük nbsp; bir darbe vurmuştu.

Yanardağın püskürttüğü volkanik külün atmosferde süzülmesi, havacılık nbsp; yetkililerince güvenlik tehlikesi olarak değerlendirilmiş ve 100 binden fazla nbsp; sefer iptal edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...