Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Gül: Davutoğlu'nu siyasete ben kazandırdım

Cumhurbaşkanı Gül: Davutoğlu'nu siyasete ben kazandırdım

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül resepsiyonda, yeni başbakanı işaret etti, siyasî geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde ikinci veda resepsiyonunu verdi. İş, sanat, spor ve medya dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gül, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gül, AK Parti kongresinin Cumhurbaşkanlığını devretmeden 1 gün önce yapılacağını hatırlatarak özetle şunları söyledi: "Gördüğüm kadarıyla Başbakanlığı devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet Bey'dir. Onu siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim. Tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için desteklemeye, aktarmaya çalışacağım. Bu ara çeşitli yazılanlar, çizilenler konusunda, bir taraftan benim Cumhurbaşkanı olmam sürecinde 'Aman cumhurbaşkanı olmasın' diyenlerin bana parti kurdurması, yeni cephelere çekmesi, onu gördüm. Bir taraftan da bizim cenahtan yapılan epeyce saygısızlıkları da gördüm, bu son süre içerisinde. nbsp;
İstanbul'a yerleşeceğim, Ankara'da olmayı şimdilik düşünmüyorum. Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi nasıl davranırsa, ben de bundan sonra muhakkak ki öyle davranacağım. Bir kişinin TBMM üyeliğinin düşüp düşmediğine karar vermek Meclis'in işi, Cumhurbaşkanlığı makamının değil."
Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de, son dönemde kendilerine yapılan saygısızlıklardan yakınarak, "Abdullah bey kibarlığından bunları pek söylemez, ama ben artık söyleyeceğim. Bu süreçte bizi çok üzdüler" dedi.
Nuri Elibol ANKARA nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...