Yerlilik oranı yüzde 51 olan ürüne fiyat avantajı geliyor

Yerlilik oranı yüzde 51 olan ürüne fiyat avantajı geliyor

Ekonomi Haberleri

Kamu alımlarında yerli malının öne çıkartılması amacıyla, ihalelerde fiyat avantajı uygulanacak yerli malının sahip olacağı kriterler belirlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerli Malı Tebliğ Taslağı ile kamu alımlarında yerli malının öne çıkartılması maksadıyla, ihalelerde fiyat avantajı uygulanacak yerli malının sahip olacağı kriterler belirleniyor. Buna göre, ihalelerde fiyat avantajından yararlanmak için bir malın Türkiye'de üretilen veya elde edilen ürünler ile üretim sürecinin önemli bir aşamasının ve ekonomik yönden gerekli görülen işçilik ve eylemin Türkiye'de yapılmış olması gerekecek. Ayrıca ürünün yerli katkı oranının en az nbsp;yüzde 51 olması, orta ve yüksek teknolojili ürünlerde ise ürünün yerli katkı oranının en az nbsp;yüzde 35 olması şartları aranacak. Gıda ve tarım ürünlerinin yerli malı olarak kabul edilebilmesi için ise kriterler şöyle sıralandı: gt; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen İşletme Kayıt veya Onay Belgesi'ne sahip üreticiler tarafından üretilecek. gt; Üretim sürecinin önemli bir aşamasının ve ekonomik yönden gerekli görülen en son esaslı işçilik ve eylemin Türkiye'de yapılmış olacak. gt; Tarım ürünleri için Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili Kayıt Belgesine sahip firmalar tarafından üretilecek. gt; Türkiye'de toplanan bitkisel ürünler, Türkiye'de doğan ve yetiştirilen canlı hayvanlar ve bunlardan elde edilen ürünler, Türkiye'de yetiştirilen ve avlanan su ürünleri yerli malı kabul edilecek. Yücel Kayaoğlu ANKARA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...