Enerjinin güvenli koridoru Türkiye devleri ağırlıyor

Enerjinin güvenli koridoru Türkiye devleri ağırlıyor

Ekonomi Haberleri

Enerjinin merkez üssü haline gelen Türkiye, sektörün önemli oyuncularını bir araya getiriyor.

Kuzey Irak petrollerinin Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanması, IŞİD'in rafinerilere el koyması ve Rusya-Ukrayna arasındaki doğalgaz krizi gibi önemli konular gündemdeki yerini korurken, İstanbul enerjinin dev oyuncularına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24-25 Eylül tarihlerinde, İstanbul Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek All Energy Turkey 2014 Fuarı'na, yaklaşık 40 ülkeden 60'dan fazla firma ve 2 binden fazla sektör temsilcisi katılacak. Kamu yetkilileri ve özel enerji sektörünü de biraraya getirecek etkinlikte, enerji piyasasının liberalizasyonu, meclise sevk edilen yeni doğalgaz yasası tasarısı, enerji borsasıyla ilgili düzenleme, beklentiler ve enerji ticaretinin hukuki boyutları masaya yatırılacak. nbsp;
TÜRKİYE GÜVENLİ KORİDOR
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, TÜSİAD, Borsa İstanbul, ETD ve EWE gibi kuruluşların desteğiyle gerçekleştirilecek etkinliğin tanıtım toplantısında konuşan EWE Turkey Holding Genel Müdürü Dr. Frank Quante, "Rusya'nın Batı dünyasında oluşturduğu endişe, Avrupa Birliği'nde enerji merkezi olmaya hazırlanan Türkiye'yi ön plana çıkarıyor. İsrail'den Irak'tan Avrupa'ya gelecek gelecek gaz için Türkiye çok büyük bir alternatif oluşturuyor. Burada Türkiye'ye düşen şey kendisini buna en iyi şekilde hazırlamak ve gereken adımları hızla atmaktır" diye konuştu.
Ahmet Enes Demiray İSTANBUL



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...