Ukrayna'da kan gölü: 34 ölü

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da kan gölü: 34 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'da son 24 saatte Donetsk bölgesinde 34 sivil öldü, 29 kişi yaralandı.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasında süren çatışmalarda son 24 saat içinde 34 sivilin öldüğü, 29 kişinin yaralandığı bildirildi.
Çatışmalardaki sivil kayıplarla ilgili açıklama yapan Donetsk bölgesi sağlık yetkilileri, bölgede, özellikle Donetsk kent merkezi yakınında yoğunlaşan çatışmalarda hedef gözetmeksizin havan ve top atışları yapıldığını belirtti.
Yetkililer, yerleşim yerlerine düşen havan ve top mermileri nedeniyle bir günde 34 sivilin hayatını kaybettiğini, 29 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Şehir merkezinden de duyulan çatışmalar, özellikle gece saatlerinde Donetsk Uluslararası Havalimanı, Yasynovata ve Makeevka bölgelerinde yoğunlaşıyor.
Nisan ayından bu yana ayrılıkçı silahlı hareketi bastırmaya çalışan Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda operasyonlar yürütüyor. Ordu birliklerinin, ayrılıkçıların yoğun olarak bulunduğu Donetsk kentine ilerlediği bildiriliyordu.




DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...