Gazze'de sil baştan katliam

Gazze'de sil baştan katliam

DÜNYA Haberleri

İsrail ateşkesin bozulmasından sonra Gazze'de en az 25 hedefi vurdu, saldırılarda 21 Filistinli öldü, 120 kişi de yaralandı.

7 Temmuz'dan bu yana yoğun bir İsrail bombardımanı altında yaşadıktan sonra geçici olarak ilan edilen ateşkesler sırasında biraz nefes alınan Gazze'de ateşkesin bozulmasıyla her şey eskisine döndü. İsrail yine evleri, camileri yıkmaya, Filistinliler de bombardımanlarda can vermeye başladı. İsrail ordusunun Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda ateşkesin bozulmasından bu yana beşi çocuk, 21 Filistinli öldü, 120 Filistinli yaralandı. İsrail, Gazze'de en az 25 hedefi vururken Kassam Tugayları da İsrail'e 100 civarında füze attı. İsrail hava saldırılarında, İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Deyf'in kızı ve eşi de hayatını kaybetti.
ROKETLER BAHANE
Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk ise İsrail'in, Gazze'den roket atıldığını iddia ederek ateşkesi bitirmesine tepki gösterdi. Gazze'den herhangi bir roket atılmadığını ifade eden Merzuk, bu iddianın Ed-Deyf'e yönelik saldırı gibi Hamas lider kadrosuna yönelik saldırıların bahanesi olduğunu söyledi. nbsp;
KAHİRE'DE MÜZAKERECİ KALMADI
Kalıcı ateşkes sağlanması için Mısır'da yürütülen görüşmelere katılan Filistin heyetinin başkanı Azzam el-Ahmed de "Filistin heyeti olarak Mısır'dan ayrılıyoruz. Fakat kendimizi müzakerelerden çekilmiş saymıyoruz. Eğer Mısır müzakerelere dönmek için uygun bir ortam ve vakit görür, İsrail tarafı da ateşkes metnimize cevap verirse dönmeye hazırız" dedi. Ahmed, müzakerelerin başarısızlığından İsrail'in sorumlu olduğunu söyledi. İsrail, daha görüşmeler devam ederken önceki gün müzakere heyetini çekmişti.
BATI ŞERİA'DA DA 6 EV YIKTI
İsrail ordusunun Batı Şeria'da da Filistinlilere ait 6 ev ile 3 prefabriği yıktığı bildirildi. Batı Şeria'daki Yerleşim Birimleri Sorumlusu Gassan Dağlas, İsrail ordusunun, ruhsatsız oldukları gerekçesiyle Nablus'un doğusundaki Tavil beldesinde yıktığı evlerden dördünün 100 yıllık olduğunu ifade etti.


Filistinli yaralılar Türkiye'ye getirildi
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan 14'ü çocuk 23 Filistinli, tedavilerinin Türkiye'de yapılabilmesi için İstanbul'a nakledildi. Tel Aviv'den hareket eden TSK'ya ait uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen yaralıları, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler karşıladı. C-130 Herkül tipi askeri uçaktan indirilen yaralılar, ambulanslarla Pendik ve Kartal'daki hastanelere sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...