HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD: 'Türkiye konusunda ikiyüzlü davranmıyoruz'

/ Kaynak: AA
ABD: 'Türkiye konusunda ikiyüzlü davranmıyoruz'

GÜNDEM Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Harf, Türkiye eleştirilirken ABD polisine sessiz kalındığı değerlendirmesine, ''İkiyüzlü davranmıyoruz" dedi.

Ferguson'daki olayları takip eden Anadolu Ajansı muhabirinin polis tarafından tehdit edilmesiyle ilgili soruları yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Türkiye eleştirilirken ABD polisine sessiz kalındığı değerlendirmesine, "Sessiz kalmadık, ikiyüzlü davranmıyoruz" dedi.

Harf, günlük basın toplantısında, yerel polisle ilgili meselelerde kendisinin yetkili olmadığını, ancak ifade özgürlüğünün, ABD'nin bağlılık gösterdiği çok önemli bir ilke olduğunu kaydetti. nbsp;Harf, "(Bu konuda) Her yerde bazı sorunlar var ve biz bu konularda sesimizi yükseltiyoruz. Ancak, (Şaşmaz'ın) durumuna yönelik elimde detaylar yok" diye konuştu. nbsp;

Şaşmaz'ın gözaltına alınırken polis tarafından hayatının tehdit edilmesine yönelik soru üzerine Harf, "Sizi bu konuda yerel yetkililere yönlendiriyorum" yanıtını verdi.

Harf, "ABD'nin, gazetecilerin göz altına alınması konusunda Türkiye de dahil diğer ülkelere ciddi eleştiri getirdiği ama kendi polisine yönelik sessiz kaldığı" değerlendirmesi üzerine, şunları söyledi:

"Buna katılmıyorum. Başkan (ABD Başkanı Barack Obama) ve adalet bakanımız (Eric Holder) Ferguson'daki olaylar konusunda sessiz kalmadı. Adalet Bakanı bugün orada. ABD'nin ikiyüzlü davrandığına yönelik fikrinize kesinlikle katılmıyorum, bunlar karşılaştırılabilir şeyler değil. ABD'de de ne zaman sorunlar olsa, bunları düzeltiriz ve yoluna koyarız ve bunları şeffaf, dürüst ve açık şekilde yaparız. Türkiye dahil diğer ülkeleri de aynı şekilde yapmaya çağırıyoruz. Onlar bunu yapmadığında da bu konularda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz".

Harf, Ferguson'da olanlarla ilgili hükümet olarak gayet açık konuştuklarını, basında bu konuda açık diyalogların olduğunu ifade etti. Obama'nın açıklama yaparak, gazetecilerin işlerini yapabilmesi gerektiğini söylediğini hatırlatan Harf, aynı şekilde diğer hükümet görevlilerinin de işini yapan gazetecilerin göz altına alınmaması gerektiğini kamuoyu önünde dile getirdiğini anımsattı. Harf, "Dolayısıyla, bir olay olduğunda, birşeyler yolunda gitmediğinde, biz bunu açıkça, şeffafça söylüyoruz ve bu durumu düzeltiyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Burada arkadaşların, iş arkadaşları göz altına alınmış. Neden siz de cevap olarak arkadaşınıza yapılan kötü bir şey demiyorsunuz?" sorusu üzerine Harf, "Çünkü ABD içinde olanlara Dışişleri Bakanlığı podyumundan yorum yapamam. Uygun değil" dedi. Harf, ABD'de yaşananların diğer ülkelerde olanlarla ciddi biçimde farklı olduğuna yönelik değerlendirmesini tekrarladı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...