Sahte kanser ilacı Facebook'ta

Sahte kanser ilacı Facebook'ta

SAĞLIK Haberleri

TEB, maddi değeri yüksek kanser ilaçlarının, sahte Facebook hesaplarında kendini eczacı olarak gösteren kişiler aracılığıyla satıldığını belirledi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB), maddi değeri yüksek kanser ilaçlarının, umut tacirlerinin açtığı sahte Facebook hesaplarında kendini eczacı olarak gösteren kişiler aracılığıyla satıldığını belirledi. Sahte ilaçla mücadele ile ilgili olarak hem Türk Eczacılar Birliği'nin (TEB)in hem de Sağlık Bakanlığı'nın çok ciddi çalışmalar yaptığını ifade eden TEB?Başkanı Erdoğan Çolak, vatandaşların da bu konuda duyarlı olması gerektiğine dikkati çekti. Her ilacın mutlaka hekim tarafından verildiğinde kullanılması ve eczaneden temin edilmesi gerektiğini belirten Çolak yanlış ya da uygun olmayan dozda kullanılan ilaçların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade ederek, "Nerede üretildiği ve kimler tarafından satıldığı bilinmeyen bu ilaçların, içerisinde ne bulunduğu da ne yazık ki belli değil. Kendini çaresiz hisseden ve tedavisini aksatmamak için çare arayan hastalar, kendilerinin ve yakınlarının sağlıklarını daha da tehlikeye attıklarının farkında bile değiller" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...