Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hayırlı olsun Ahmet Hoca

Hayırlı olsun Ahmet Hoca

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin yeni Başbakanı Davutoğlu... Erdoğan, "Çözüm Süreci ve yeni Anayasa için birlikte çalışacağız Paralel Yapı ile de el ele mücadele edeceğiz" dedi

Türk siyaseti dün tarihî günlerinden birini yaşadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın büyük teveccüheyle Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından boşalan AK Parti Genel Başkanlığı'na ve Başbakanlığa gelecek isim belirlendi. Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan ve nbsp;3 saat süren AK Parti MYK toplantısının ardından herkesin merak ettiği o ismi bizzat Erdoğan açıkladı. O isim, tüm partililerin üzerinde mutabık kaldığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de 19 Ağustos'ta verdiği veda resepsiyonunda adını açıklayarak 'siyasete ve devlet hayatına kendisinin kazandırdığını' belirttiği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu.
"ADAYIMIZ DAVUTOĞLU KARDEŞİMDİR"
Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Erdoğan, "AK Parti Olağanüstü Genel Kurulu'na Genel Başkan adayı olarak girecek arkadaşımız Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu kardeşimdir" dedi. Kongrede delegeler tarafından genel başkan seçilmesi durumunda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. hükümetinin başbakan adayının da aynı şekilde Davutoğlu olacağını bildirdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
AZMİ VE KARARLILIĞI ETKEN OLDU
"Yeni genel başkanımızdan ve başbakanımızdan bizlerin de milletimizin de en büyük beklentisi, yeni Türkiye idealini gerçekleştirmek, ülkemizi AK Parti'nin 2023 hedeflerine ulaştırmaktır. Açıkçası Ahmet Davutoğlu arkadaşımızın bu görevlere aday olmasında, paralel yapıyla mücadele azmi ve kararlığı da önemli bir etken olmuştur. İnanıyorum ki bu mücadeleyi beraber yürüteceğiz. MİT tırlarının önünün kesilmesinden, Dışişleri Bakanlığındaki çok gizli toplantının dinlenmesine, Suriye ve Irak'a yapılan yardımlardan, bugün paralel medyada çıkan iftiralara kadar birçok konuda Ahmet Davutoğlu kardeşim de bunun acısını yaşadı, bedelini ödedi. Dolayısıyla bu mücadeleyi kararlı bir şekilde yürütmenin de üzerimizde önemli bir görev olduğuna inanıyorum. Gerek paralel yapıyla mücadelede, gerek çözüm sürecinde cumhurbaşkanı olarak bizzat şahsım, Sayın Davutoğlunun yanında olacağım. Bütün teşkilatımız ve grubumuz da inanıyorum ki Sayın Davutoğlu'nu en güçlü şekilde destekleyecektir."
İSİMLER DEĞİL, DAVA ÖNEMLİ
Erdoğan, yeni Anayasa meselesinin, Türkiye'nin öncelikli meselesi olduğuna işaret ederek, "Sayın Davutoğlu'nun bu konuda yüksek hassasiyete sahip olduğunu biliyorum. Tekrar ifade etmekte fayda görüyorum, hassas bir sınavdan geçiyoruz. Hasımlarımızın sevindirmeyeceğiz. Ellerini ovuşturanlara fırsat tanımayacağız. AK Parti'nin isimler üzerinden değil, dava üzerinden ilerleyen bir parti olduğunu herkese göstereceğiz" diye konuştu. nbsp;İsmail Sonsuz ANKARA

nbsp;Hayırlı olsun Ahmet Hoca

ORTA DOĞU'YA HEP YAKIN OLDU
Erdoğan'ın halefi olarak ismini açıkladığı Davutoğlu, 'Bizi Orta Doğu bataklığına soktunuz' diyen muhalefete şu cevabı vermişti: "Birileri tarafsız olalım diyecek belki. Ama biz o bataklık dedikleri Şam'ı, Şam-ı Şerif, Mekke'yi Medine'yi Kabe, Bağdat'ı kardeş, Kerkük'ü aziz bilmişiz. Orta Doğu bataklık değil, insanlığı ayağa kaldıran o aziz vahyin merkezidir."

MÜCADELE SÖZÜ: nbsp;Paralel yapının karşısında kaya gibi olacağız
Kürsüye alkışlarla gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, partinin bütün kademeleriyle yapılan yoğun istişareler sonrasında genel başkanlığa aday gösterilmekten büyük onur duyduğunu söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu: "AK Parti hareketi konjektürel şartlarda çıkmış bir siyasal parti hareketi değildir. Köklü devlet geleneğini inşa ve ihya etmek üzere yola çıkmış bir kadronun hareketidir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu kadronun öncüsüdür, lideridir. Bundan sonra daha da güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğimiz konusunda kimsenin tereddüdü olmamalıdır. Son 12 yılda gerçekleştirilen büyük restorasyon hareketi hiçbir ara ve kesintiye uğramadan devam edecektir. Bu kutlu yürüyüş hedefe ulaşacaktır. İster paralel yapı adı altında, ister başka adlar altında kimler bu kutlu yürüyüşü durdurmak, kesintiye uğratmak isterse, bilsinler ki; AK Parti kadroları onların karşısında bir kaya gibi duracaktır, durmaya da kararlıdır."

Hayırlı olsun Ahmet Hoca

Hayırlı olsun Ahmet Hoca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...