Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistin'de direnişe ağır darbe! 3 Kassam Komutanı öldürüldü

Filistin'de direnişe ağır darbe! 3 Kassam Komutanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri

İsrail saldırısında öldürülen Filistinli komutanların hepsi kilit pozisyonlarda görev yapıyordu.

Hamas'ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in düzenlediği saldırıda 3 liderinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybeden liderlerin isimleri Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum olarak açıklandı. Tel es-Sultan bölgesinde 4 katlı evin 9 füzeyle tamamen yıkıldığı saldırıda 4 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 45 kişinin de yaralandığı ifade edildi. İsrail ordusu önceki gün de İzzeddin El Kassam Tugayları lideri Muhammed Deyf'i hedef alan bir hava saldırısı düzenlemiş, Deyf saldırıdan sağ kurtulurken karısı ve çocuğu hayatını kaybetmişti.
Öldürülen Hamas komutanlarının kaçakçılık ve tünel inşaatı gibi konulardan sorumlu oldukları, özellikle Raid el-Attar'ın güney Gazze'deki en üst düzey Hamas yetkilisi olduğu kaydedildi. Ebu Şemmale'nin ise Refah'taki en üst düzey Hamas lideri olduğu ifade ediliyor. Hamas'ın sözcüsü Fevzi Berhum'un yakın akrabası Muhammed Berhum da Hamas içerisinde üst düzey bir yetkiliydi.
ÖLÜLERE DE RAHAT YOK
İsrail saldırılarından Gazze'de mezardaki ölüler de nasiplerini aldı. İsrail savaş uçaklarının, Gazze'deki Eş-Şeyh Rıdvan Mezarlığı'na düzenlediği saldırıda 4 Filistinli öldü. Gazze'de görevini fiilen sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, savaş uçaklarının mezarlıkta yakınını defneden bir topluluğu hedef aldığını belirtti. İsrail ordusu, ateşkesin bozulduğu günden bu yana Gazze'de 150 hedefi vururken, Gazze'den atılan füzeler de İsrail'de biri ağır 2 İsraillinin yaralanmasına yol açtı.
İŞLER, FOTOĞRAFA?İSYAN?ETTİ
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, tedavi için Türkiye'ye getirilen yaralı bir kız çocuğunun fotoğrafını Twitter hesabından paylaşarak İsrail'e isyan etti. İşler, fotoğrafa "Ey İsrail,7 yaşındaki Gazzeli bu çocuğun suçu neydi? Bu masum çocuklar mı terörist?" mesajını yazdı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...