Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor Rostov'u Medjani ve Cardozo ile avladı

Trabzonspor Rostov'u Medjani ve Cardozo ile avladı

SPOR Haberleri

Trabzonspor, Rus rakibini Medjani ve Cardozo'nun golleriyle mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma adına büyük avantaj yakaladı

Cardozo, Medjani, Constant ve Belkalem'li kadrosuyla sezonun ilk resmi maçına çıkan bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi play-off ilk tur maçında Rostov'u 2-0 mağlup etti. Geçen yılki kadrosundan sadece 5 oyuncuyla sahaya çıkan Trabzonspor, istekli başladı maça. 6'da kornerden gelen topa Mustafa Yumlu kafayı vurdu, Pletikosa çizgide kontrol etti. 13'te tehlikeli gelen Rostov, Kalachev'le gole çok yaklaştı ancak Belkalem son anda kornere attı. 22'de Cardoza indirdi, Medjani vurdu, Pletikosa iki hamlede kontrol etti. 26'da sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Yusuf golü yapamazken, Medjani'nin kafa vuruşu üstten auta gitti. 35'te kullanılan kornerde oluşan karambolde son olarak topla buluşan Medjani, Trabzonspor'un bu sezonki ilk resmi golünü kaydetti: 1-0. 43'te Kalachev'in şutunu Onur çıkarırken, devre bu skorla sona erdi. nbsp;
FIRSATÇI CARDOZO
İkinci yarıya iyi başlayan Trabzonspor'da Cardozo çaprazdan vurdu, Pletikosa yumruklarıyla uzaklaştırdı. 51'de ceza sahası içindeki Yusuf'a atılan tekmeye ise Litvanyalı hakem Mazeika devam dedi. Orta alanda Soner ve Constant'la kaptığı topları forvete aktarmakta başarısız olan bordo-mavililer, buna rağmen oyunun kontrolünü elinde tuttu. 61'de Cardozo topuğuyla dokundu, Hırvat kaleci yine çizgi üzerinde kontrol etti. 67'de yeni transferlerden gurbetçi Fatih Atik'in oyuna girmesiyle daha da hareketlenen Trabzonspor, Paraguaylı golcüsü Cardozo'nun fırsatçılığını konuşturduğu pozisyonda farkı ikiye çıkardı: 2-0. 81'de Kanga ile gole çok yaklaşan Rostov'a Onur izin vermezken, 89'da Fatih Atik ile üçüncü golden olan Karadeniz ekibi, sahadan 2-0 galip ayrılarak Avrupa Ligi gruplarına kalma yolunda önemli bir adım attı. nbsp;Bu maçın rövanşı 28 Ağustos Perşembe günü Rostov'un sahasında oynanacak.


nbsp;Trabzonspor Rostov'u Medjani ve Cardozo ile avladı

'YENİDEN BAŞLIYORUZ'
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Rostov zaferinin ardından takımına övgüler yağdırdı. Bu zamana kadar takımın iyi olması için 4-6 ay gibi bir zaman gerektiğini söyleyen Boşnak çalıştırıcı, "Bu daha başlangıç. Rostov maçı galibiyet serimizin ilk halkasıydı. Takımım çok daha iyi seviyelere gelecek" dedi. Futbolcularının savaşçı ruhlarını sahaya yansıttığını ifade eden Vahid Halilhodzic, "Fiziksel açıdan eksiğimiz var. Bir kaç oyuncu maçı zor tamamladı ama hepsi de terlerinin son damlasına kadar mücadele etti. Bu skor bizi avantajlı konuma getirdi ama rövanşta zorlanacağız. Rakibimiz çok sert oynuyor" dedi. Transfer hakkında da konuşan Halilhodzic, "Orta sahada veya forvette Cardozo gibi farklı bir oyuncu düşünebilirim ve transferi kapatabilirim" diyerek sözlerini tamamladı.


PasSolig çilesi
Trabzonsporlu maç günü Passolig'i alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Meydanda kurulan standda sadece bir kişinin görev yapması taraftarları çileden çıkardı. Uzun kuyruklar oluşurken, bordo-mavili taraftarlar arasında zaman zaman ufak çaplı gerginlikler yaşandı, tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.




Malouda yalvardı
Trabzonspor'da yaşanan Malouda krizinin ardından Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Malouda ile 1.5 saate yakın bir görüşme yaptı. Fransız yıldız Hacıosmanoğlu'na "Beni bu şekilde gönderirseniz kariyerim biter. Başka bir çözüm yolu bulun ve o şekilde gönderin. Kariyerime başka bir takımda devam etmek istiyorum" dedi. nbsp;


Özer 8 hafta yok
Trabzonspor'un orta saha futbolcularından Özer Hurmacı, Almanya'nın Münih kentindeki Klinikum München'de Dr.Ludwig Beebauer tarafından sol ayak navikualar kemiğinde oluşan stres kırığı nedeniyle ameliyat edildi. Özer'in en az 8 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Yumlu hastanelik nbsp;
Trabzonspor'un defans oyuncusu Mustafa Yumlu, Rostov maçında rakibi ile girdiği mücadele sonucunda sakatlık yaşadı. Maçın sonlarında ayağına aldığı bir darbe sonucunda yerde kalan Yumlu, maçın sona ermesiyle kontrol amaçlı olarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...