8 çekirdek 8 dakika

8 çekirdek 8 dakika

Ekonomi Haberleri

Casper Pazarlama Direktörü Feray Karaman, 8 çekirdekli yeni akıllı telefonu VIA V8 modeli ile iyi bir çıkış yakaladıklarını söyledi.

Akıllı telefon pazarına sonradan giren yerli teknoloji devi Casper, hızlı başladı. 9 ay önce ilk akıllı telefon üretimini gerçekleştiren Casper, temmuz ayında piyasaya sürdüğü 8 çekirdekli yeni akıllı telefonu VIA V8 modeli ile iyi bir çıkış yakaladı. Casper Bilgisayar Pazarlama Direktörü Feray Karaman VIA V8'in bir yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, "Dünyada ilk değil belki ama Türkiye'de tek 8 çekirdekli akıllı telefon VIA V8. Piyasaya sürdüğümüz ilk 5 bin adet telefon anında bitti. Şuan gelecek siparişler de bitecek. Yıl sonuna kadar 200 bin adet akıllı telefon satmayı hedefliyoruz. Geçen yıl 635 bin cihaz satışı ve 240 milyon dolar ciro ile kapatmıştık. Bu yıl 900 bin cihaz ve 300 milyon dolar ciro bekliyoruz" dedi. VIA V8 modelinin tasarım ve işlemci performansıyla rakiplerinden ayrıştığını ifade eden Karaman, "Tüketici teknoloji mağazasına geldiği zaman 2 ila 8 dakika içerisinde telefonu almaya karar veriyor. En geç 8 dakika içerisinde VIA V8'i alıyor. Çünkü biz ürünleri tüketicinin beklentilerine göre geliştiriyoruz. Onlara performans sunuyoruz. Ürünü aldıklarında da servis ağımızla onların yanındayız. Akıllı telefonda 2 gün içerisinde servis hizmeti veriyoruz. Tüketici de bizi tercih ederken bunları görüyor" diye konuştu. nbsp;
8 çekirdekli en ince telefonu da piyasaya sürmeye hazırlandıklarını dile getiren Karaman, ayrıca 2015 yılında 4G destekli telefonu satışa sunacaklarını dile getirdi. Tablet piyasasında ise yıl sonuna kadar 10 yeni ürünü tüketiciyle buluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Karaman, yeni ürünler arasında 3D tabletler, 7 inç, 8 inç ve 10 inç ekranlar ile klavyeli ve kılıflı tabletlerin olduğunu söyledi. nbsp;


Casper Store geliyor nbsp;
Casper yeni konsept mağazalarıyla tüm Türkiye'ye yayılacak. Casper Bilgisayar Pazarlama Direktörü Feray Karaman, 2-3 yıl içerisinde franchise yoluyla 300 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Karaman, "Mevcut bayilerimizi yenileyerek konsept mağazalara dönüştürüyoruz. İlk mağazamızı Ümraniye'de açtık. nbsp;47 mağazaya ulaşmış durumdayız. Sadece bilgisayar ve mobil cihazlar satan bir mağaza olmakla kalmayıp, aynı zamanda dünyanın en ünlü aksesuar ürünlerinin de kullanıcıyla buluştuğu Casper Store mağazalarında teknik servis hizmeti de sunacağız" dedi.



PC'yi terk etmiyoruz
Dünya genelinde masaüstü bilgisayar satışları gerilerken Casper'ın satışlarını artırdığını ifade eden Feray Karaman, "PC'ler masaüstünü terk etse de biz terk etmiyoruz. PC satışları hanelerde azalıyor ama kurum tarafı da var. Kampanyalar düzenliyoruz. Ayrıca yüksek performans isteği PC'ye ilgiyi artırıyor. PC pazarında son 4 yıldır büyüme kaydediyoruz. Yüzde 34 pazar payı ile en yakın rakibimize 5-6 kat fark attık" dedi.


Ömer Temür / nbsp;omer.temur@tg.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...