Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaçak teknesi yandı: 1 ölü, 4 yaralı

/ Kaynak: AA
Kaçak teknesi yandı: 1 ölü, 4 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 87 kaçağı taşıyan tekne yanarak battı. Kaçaklardan 1'i öldü, 4'ü yaralandı, 5'i de kayboldu.

Datça ilçesinde kaçak yollardan yurt dışına çıkmaya çalışanları taşıyan, yaklaşık 10 metre uzunluğundaki ahşap teknede, Palamutbükü mevkisi ve Yunanistan'ın Kos Adası açıklarındaki uluslararası karasularında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tekneyi sardı. Kaçaklar canlarını kurtarmak için denize atladı.


Bölgeden geçen teknelerin haber vermesi üzerine Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri bölgeye sevk edildi. Kaçaklardan birinin öldüğü, dördünün ise yaralandığı belirlendi. Kazada beş kişinin de kayıp olduğu kaydedildi.


İlk önce yaralılar, daha sonra da 75 kaçak ve organizatör oldukları tahmin edilen iki kişi kurtarıldı.


Durumu ağır olan biri çocuk 2 yaralı ile organizatör oldukları iddia edilen 2 kişi, Sahil Güvenlik botuyla Datça Limanı'na getirildi. Ambulanslara taşınan yaralılar, Datça Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kurtarılan diğer kaçakların da Sahil Güvenlik ekiplerince Datça'ya getirileceği bildirildi.
Kaçak teknesi yandı: 1 ölü, 4 yaralı

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizatör oldukları düşünülen iki kişinin ifadeleri doğrultusunda, teknede 87 kişi olduğunu söyledi.


Üncü, 5 kişinin halen kayıp olduğunu, kayıpların bulunması için Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgedeki çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...