Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu'nun babası yüzlerce gencin okumasına vesile oldu

/ Kaynak: AA
Davutoğlu'nun babası yüzlerce gencin okumasına vesile oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti genel başkan adayı Davutoğlu'nun babası merhum Mehmet Davutoğlu'nun memleketinde yaptırdığı lise, ilçe gençliğini yarınlara hazırlıyor.

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'nun babası merhum Mehmet Davutoğlu'nun Konya'nın Taşkent ilçesine 1976 yılında yaptırdığı İmam Hatip Lisesi, bölgedeki gençlere eğitim imkanı sunmaya devam ediyor.

Mehmet Davutoğlu'nun 1976 yılında bir grup hayırseverle Taşkent'e kazandırdığı İmam Hatip Lisesi, Türkiye'nin beldede bulunan üç İmam Hatip Lisesinden biri oldu. Ömrünü eğitim ve hayır işlerine adayan baba Davutoğlu, kendi imkanlarıyla çevre beldelerde yaşayan, maddi imkansızlıklar içindeki çocukların eğitimini tamamlamasına fırsat tanıdı.

Ahmet Davutoğlu'nun "Her şeyimi borçlu olduğum insan" diye bahsettiği babası Mehmet Davutoğlu, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edememiş ancak okur-yazar ve bilgili bir insandı. Davutoğlu'nun deyişiyle, ona "bir tarih ve dava bilinci" veren de babasıydı.

Baba Davutoğlu, Taşkent'ten İstanbul'a giderek ticarete atıldıktan sonra memleketindeki hayır işlerine katkıda bulunmaya ve çocuklara burs vermeye gayret etti. Mehmet Davutoğlu, Taşkent'te İmam Hatip Lisesi, sağlık ocağı ve cami inşaatlarının yapımına destek verdi. Mehmet Davutoğlu, 2003 yılında Taşkent'te geçirdiği bir trafik kazasında vefat etti.

Yüzlerce öğrencinin elinden tuttu

Mehmet Davutoğlu'nun vefatına kadar okuttuğu, çeşitli yardımlarda bulunduğu öğrencilerden biri de Taşkent ilçesinin Belediye Başkanı Osman Arı. AA muhabirine okulun yapılışı hakkında bilgi veren Başkan Arı, lisenin 1976 yılından eğitim öğretime başladığını söyledi.

Mehmet Davutoğlu'nun okulun yapımında büyük gayretleri olduğunu anlatan Arı, "Okulun bir derneği vardı. Mehmet amca 1990'da bu derneğin başkanı seçildi. 2003 yılına kadar da bu görevde bulundu" dedi.

Baba Mehmet Davutoğlu'nun hayırsever, eğitime gönül vermiş kişiliğine dikkati çeken Arı, "O yıllarda İmam Hatip'e öğrenci bulmak gerçekten çok zordu. Kapı kapı dolaşıp öğrenci aradı. Bu okula öğrenci kazandırdı. Mehmet amca o yıllarda imkansızlıkların içinde, kendini hayra adamıştı. Onların bütün ihtiyaçlarını karşıladı, büyük hayırlar işledi. Onlardan bir tanesi de benim. Buranın da belediye başkanıyım" diye konuştu.

Arı, okulun eğitim öğretime başlamasından günümüze binlerce mezun verdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu öğrenciler arasında hakimler, savcılar, doktorlar, kaymakamlar ve belediye başkanları gibi ülkesine milletine hizmet eden kişiler vardır. Onun için Mehmet amca buradan hayır duası almaya ebediyen devam edecektir. Sayın Dışişleri Bakanımız, Başbakanımız Davutoğlu da babasının bıraktığı mirasın takibini yaptı. Buraya her geldiğinde mutlaka uğrar öğrencilerle sohbet eder, burayı unutmaz."

"O yıllarda bir beldede İmam Hatip Lisesi açmak..."

Mehmet Davutoğlu'nun eğitimine katkı sağladığı öğrencilerden birinin kendisi olduğunu ifade eden Arı, şunları kaydetti:

"Çok fazla sağa sola bakmaya gerek yok. Mehmet amcanın ellinden tuttuğu kişilerden biriyim. Babamı 1 yaşında kaybettim. İlkokulu bitirdiğimde zaten başımızda babamız yok, bakanımız yok, ilgi gösteren yok. O günlerde Mehmet amca elimden tuttu getirdi. Mehmet amca hep takip ederdi. Maddi imkanları sağlarlardı. Rahmetli Mehmet amca bu okulun yaşaması için bütün imkanlarını seferber etti. Benimle beraber bu okulda eğitim gören binlerce kişi Mehmet amcaya ve Başbakanımıza dua ediyoruz. O yıllarda bir beldede İmam Hatip Lisesi açmak, öğrenci bulmak gerçekten çok zor. Mehmet amca ve arkadaşları bunu başarmış. Kendilerine hep duacıyız."

Taşkent İmam Hatip Lisesi

Taşkent İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Şimşek ise okulun 130 öğrencisi olduğunu dile getirdi. Okulda modern imkanlarla eğitim verildiğini aktaran Şimşek, "Okulumuzda 8 derslik bulunuyor. Kütüphanemiz ve bilgisayar laboratuvarımız yer alıyor. Akıllı tahta ile eğitim veriyoruz. Okulumuzun bahçesinde 70 öğrencinin kaldığı yatılı pansiyon bulunmaktadır. Bu vesile ile çevre bölgeden ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen öğrencilerimiz burada eğitim görmektedir" ifadelerini kullandı.

Şimşek, okulun yüksek öğrenimde de başarılı olduğunu, mezun olan öğrencilerin ağırlıklı olarak ilahiyat fakültesini tercih ettiğini bildirdi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...