Başbakan olmanın yolu Dışişleri

Başbakan olmanın yolu Dışişleri

GÜNDEM Haberleri

Bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı yapan birçok ismin yolu öncesinde veya sonrasında Başbakanlık ile keşişti.

İlk olarak 1938-42 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı yapan Şükrü Saraçoğlu, 1942'de başbakanlığa yükseldi. Bir başka örnek ise 1944-49 tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığı yapan Hasan Hüsnü Saka daha sonra 1947-49 arasında Başbakanlık yaptı. Yakın döneme damga vuran Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller de Dışişleri Bakanlığı yapmıştı. Son olarak önce AK Parti hükümetinin ilk Başbakanı olan Abdullah Gül, daha sonra Erdoğan'ın Başbakan olmasının ardından Dışişleri Bakanlığı yapmıştı. Bu isimlerin ardından Ahmet Davutoğlu da Dışişleri Bakanlığının yanı sıra Başbakanlık yapan 6'ncı isim olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor. nbsp;
Öte yandan Konya doğumlu olan Ahmet Davutoğlu, bu şehirden başbakanlık makamına yürüyen üçüncü isim olacak. Daha önce de Konya, Sadi Irmak ile Necmettin Erbakan'ı Başbakan olarak çıkarmıştı. Bu arada Davutoğlu, Nihat Erim, Şemseddin Günaltay, Sadi Irmak, Tansu Çiller ve Necmettin Erbakan'ın ardından profesör unvanı taşıyan 6'ncı kişi olacak.
Gökhan Kaya / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...