Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Atilla Kaplakarslan: 'TV dizileri sezonluk ünlüler ortaya çıkarıyor'

Atilla Kaplakarslan: 'TV dizileri sezonluk ünlüler ortaya çıkarıyor'

MAGAZİN Haberleri

Petek Dinçöz, Demet Akalın, Gülben Ergen gibi onlarca ismi şöhrete kavuşturan kişi Organizatör Atilla Kaplakarslan...

Ünlüler kervanına kazandırdığı isimlerle 80'li ve 90'lı yıllarda magazin dünyasına damgasını vuran Atilla Kaplakarslan, tele- vizyonlardaki "bir sezonluk şöhretten" şikâyetçi
Magazinden biriktirdiği dostlukları engelliler yararına düzenlenen projeler için kullanan Kaplakarslan "Yan yana gelmesi imkânsız kişiler, hayır işlerine koşarak geliyorlar" diyor

Petek Dinçöz, Demet Akalın, Gülben Ergen, Atilla Saral, İsmet Özhan, Vahe Kılıçaslan, Tolga Karel gibi isimleri sahne ve podyum dünyasına kazandıran ünlü organizatör Atilla Kaplakarslan, son günlerde kızı Ceren Kaplakarslan'ın Rafet El Roman'la yaptığı evlilikle yeniden gündeme geldi. Amerika'da yönetmenlik eğitimi alan 25 yaşındaki kızı Ceren'in Rafet El Roman'la ilişkisine baştan itibaren karşı çıkan ve basında yer alan sözleri sebebiyle Rafet El Roman'ın 100 milyarlık hakaret davası açtığı kayınpederi Atilla Kaplakarslan, nbsp;evlilikle birlikte suların durulduğunu belirterek, "Bu birlikteliğe bugüne kadar kızımın üzülebileceğini düşünerek karşı çıktım. Ancak onlar evlendiler. Ceren mutlu olduğu sürece onların arkasındayım" diyor.

Atilla Kaplakarslan ile 35 yıllık ajansı ve evlenmeden önce kızı Ceren'le paylaştığı evi olan 5. Gazeteciler sitesindeki Vizyon Ajans'ta buluştuk. Sohbetimizi bir köşesini ünlü organizatörün kendi elleriyle yetiştirdiği, domates ve biberlerin süslediği küçük bahçesinde yaptık. Lafa Ceren'le Rafet'in evliliğinden girdik. Ancak bir dönemin ünlü fabrikatörü olan Kaplakarslan'ın günümüzün şöhret anlayışı hakkındaki düşüncelerini de sorduk.

nbsp;Atilla Kaplakarslan: 'TV dizileri sezonluk ünlüler ortaya çıkarıyor'

Ceren Kaplakarslan ve Rafet El Roman'ın Bodrum'daki düğünlerinde Atilla Kaplakarslan ve eski eşi Nuray Deveci kızlarının yanındaydı.

DAMAT RAFET'LE BUZLAR ERİDİ
CEREN'İN MUTLULUĞU HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR

Kızınız Ceren'le Rafet El Roman'ın ilişkileri daha çok Rafet El Roman'la sizin sürtüşmeleriniz sebebiyle gündemi meşgul etti. Sizi rahatsız eden şey neydi o ilişkide?

Ceren'in üzülmesi. O ilişkide en başta bir takım sıkıntılar yaşandı. O sıkıntıları onlar daha iyi biliyorlar ama biz çocuğumuzu biliyoruz. Hiçbir anne baba çocuğunun bir damla gözyaşı dökmesine razı olmaz. Ceren bizim tek çocuğumuz. Bu yüzden çok hassas davrandık. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen Ceren hâlâ Rafet'le birlikte olmaya kararlıydı. 18 yaşından sonra kendi yolunda ilerlemek isteyen çocuğunuza saygı duymak zorundasınız. Bir kenarda durur ve yolunu gözlersiniz. Yolundaki engellerle ilgili onu sadece uyarırsınız. Biz de öyle yaptık. Daha sonra Rafet'le oturup konuştuk. Ona birlikte olmaya çalıştığı kişinin sahipsiz olmadığını anlattık. Aslında Rafet özünde nbsp;iyi bir insan. Geçmişte yaşadığı evlilikler onu ilgilendirir. Önemli olan bunlardan dolayı benim çocuğumun üzülmemesi.

Rafet El Roman'ın sanatçılığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hem iyi bir sanatçı hem de iyi bir insan. Kızımı üzmediği sürece problem yok. Biz aile olarak her zaman Ceren'in arkasındayız.

Rafet El Roman'la kızınızın arasında 21 yaş fark var. Kızınız henüz 25 yaşında. Aradaki yaş farkı sizi endişelendiriyor mu?

Onlar anlaştıktan sonra problem yok. Zaten Ceren çok olgun bir kız olduğu için yaş nedeniyle anlaşmazlıklar ortaya çıkacağını sanmıyorum. Ceren yaşıtlarının çok üzerinde bir çocuk. Şöhrete hiç meraklı değil. İşi yoksa, benim düzenlediğim defilelere bile gelmez. Ön planda olmayı sevmiyor.

Kızınız, New York Film Akademisi'nde yönetmenlik eğitimi aldı. Onu daha farklı bir noktada görmek istemez miydiniz? Birlikte çalışmayı düşünüyor musunuz?

Ben de annesi de gerekli eğitimi alması için çalıştık. Bu eğitimle hayatta ne yapacağına o karar verir. Daha önce birkaç organizasyonda hem Rafet'le hem de kızımla birlikte çalıştık. Ancak bundan sonra o bizden çıktı. Yılın yarısını Almanya'da yarısını da Türkiye'de geçirecek. Ancak eğitimini sürdürecek.

Sizi son yıllarda daha çok hayır işlerini organize ederken görüyoruz. nbsp;

Biz ajans olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana hayır için bize başvuran hiçbir organizasyonu geri çevirmedik. Manken gönderdik, sanatçı gönderdik. Ancak artık tamamen bu alana yöneldik. Son 6 yıldır Türkiye Engelliler Vakfı Genel Koordinatörlüğünü yapıyordum. Son 3 senedir de Engelsiz Yaşam Vakfı'nı kurduk ve onun başkanıyım. Sloganımız "Önünde engel olan tüm canlılara el uzatmak, düşünüp, üretip, organize edip, hayata geçirmek". Engellilerle ilgili başarılı projelere imza atıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz "Yılın En İyileri Ödül Törenleri" var. Orada birçok ünlüyü bir araya getirerek, engellilerin toplumdaki yaşamakta olduklarını dile getirecek bir takım çalışmalar yapıyoruz. Oradan elde edilen kazançlarla engellilerin tekerlekli sandalye, protez ya da diğer ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca eski mankenlerle Nostalji Moda Günleri'ni düzenliyoruz. Bu organizasyonun gelirini de kanserli hastalara aktardık.

Siz adeta şöhret fabrikatörüsünüz. Eskiden mankenlikten şöhret olmak mümkündü. Şimdi mankenlerden şöhret çıkmıyor. Neden?

Bunun yerini dizi sektörü aldı. Reklam yasakları sebebiyle defile yapılamıyor. Reklam pastası dizilere kaydı. Diziler ise sezonluk şöhretler ortaya çıkarıyor.
nbsp;Atilla Kaplakarslan: 'TV dizileri sezonluk ünlüler ortaya çıkarıyor'

BİZ ŞÖHRET ADAYINI 1 YIL EĞİTİRDİK
Aynı zamanda ev olarak kullandığı Levent'teki ajansın bahçesinde çay eşliğinde sohbet ettiğimiz Atilla Kaplakarslan, şimdilerde şöhretin çok kolay geldiğini söylüyor. Artık şöhretin dizi yapımcılarının elinde olduğunu belirten Kaplakarslan, "Yapımcı Rumeli Caddesi'nde yürüyen bir kızı alıp dizide oynatıyor. 3 bölüm sonra kız şöhret oluyor. Oysa biz, gelecek gördüğümüz kişilere en az biryıl giyim kuşam, zarafet, diksiyon eğitimi verirdik" diyor.

nbsp;Atilla Kaplakarslan: 'TV dizileri sezonluk ünlüler ortaya çıkarıyor'
Yılın En İyileri Gecesi ünlüleri buluşturuyor.
nbsp;Atilla Kaplakarslan: 'TV dizileri sezonluk ünlüler ortaya çıkarıyor'

Petek Dinçöz'ün isim babası.

Ziyneti Kocabıyık / TÜRKİYE GAZETESİ
Fotoğraflar: Bünyamin Çelik

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...