İş dünyasından Davutoğlu'na destek

İş dünyasından Davutoğlu'na destek

Ekonomi Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık adaylığına iş dünyasından tam destek geldi ve ekonomik istikrara vurgu yapıldı

İş dünyası, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığına destek ve tebrik mesajlarıyla karşılık verdi. nbsp;İş dünyası temsilcilerinin yaptıkları açıklamalarda, mevcut ekonomi yönetimin korunması talebini içeren mesajlar da dikkat çekti. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Davutoğlu'nun Başbakan adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi: "Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ile birlikte düşündüğümüzde Türkiye'nin, yaşadığı bu değişimden güçlenerek ve daha da gelişerek çıkacağından şüphem yoktur. Sayın Bakanımızın adaylığının ülkemiz için hayırlı olmasını temenni eder, kendisine başarılar dilerim." nbsp;
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise Türkiye için yeni bir dönem başladığını belirterek, "Yeni kabine oluşturulurken uyum içinde çalıştığımız ekonomi yönetiminde bir değişikliğe gidilmemesini arzuluyoruz. İstikrarın önemini ve sonuçlarını son 10 yılda tüm Türkiye gördü. Üst üste yaşanan seçimlerden ülke olarak yüzümüzün akıyla çıktık" diye konuştu.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, nbsp;"Huzur, güven ve istikrar eşliğinde demokrasimizin daha da pekişeceğine dair inancımız tamdır. Yakın dönemde olduğu gibi bu yeni dönemde de finansal istikrarın korunarak artık ekonominin ülke gündeminde daha ağırlıklı bir yer edinmesini temenni ediyor, üretimden ve yatırımlardan beslenen ve ihracat ağırlıklı, sürdürülebilir bir büyüme modelinin, ekonomimizin temel hedefi olması inancıyla Sayın Ahmet Davutoğlu'na başarılar diliyoruz" dedi.

"Artık işimize bakalım"
Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Burcu Akdarı Toprak, "Yeni ve güçlü bir Türkiye'nin oluşması için siyasal tartışmalara artık bir nokta koyup, ekonomiye, üretime ve istihdama odaklanmamız gerekiyor. Artık önceliğimiz söz değil iş olmalı" dedi.


TOBB BAŞKANI Hisarcıklıoğlu: Yapısal reformlar sürdürülmeli
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yayınladığı tebrik mesajında şunları söyledi: nbsp;"Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bu hizmet fırsatının hakkını sonuna kadar vereceğine ve hayırlı hizmetlere imza atacağına inanıyoruz. Vizyonu, birikimi ve tecrübesiyle Türk iş camiasının yurtiçinde ve yurtdışında gelişimine ve ekonomimizin güçlenmesine büyük katkı sağlayacaktır. Milletimiz için Türkiye'yi 2023 yılı hedeflerine taşıyacak vizyon ve yapısal reformların sürdürülmesindeki kararlılık çok önemli. Bu tarihi sorumluluğu en iyi şekilde üstleneceğine inandığımız Sayın Davutoğlu'na hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, başarılarının ve ülkeye hizmetlerinin devamını diliyoruz."


MÜSİAD GENEL BAŞKANI NAİL OLPAK:
Desteğimiz dün olduğu gibi yarın da sürecek
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık adaylığını değerlendiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ise "İş dünyasının beklentisi bakımından; huzur, güven ve istikrarın devamını pekiştirmek üzere, kendisinin yeni görevinden önce başlayan siyasi, ekonomik ve kültürel açılımları devam ettirecek kararlılıkta olacağını düşünüyor ve kendisine başarılar diliyoruz. Sayın Davutoğlu, kuruluşumuzdan itibaren kurumumuzla yakın işbirliği içinde olan ve MÜSİAD'a destek olan çok değerli bir insandır. MÜSİAD olarak, milletimize hizmet yolunda, bugüne kadar yetkililerimize verdiğimiz desteği, bugünden sonra da kendisine ve çalışma arkadaşlarına vereceğiz. Milletimize ve tüm mazlum milletlere hayırlı olsun" dedi.


ZEKERİYA METE: nbsp;Hedeflere daha hızlı ulaşacağız
İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Zekeriya Mete Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık adaylığı için şunları söyledi: "Ekonomik istikrar için siyasi istikrar çok önemli ikisi el ele gidiyor. 10 yıldır devam eden istikrarlı ekonomi politikasının yeni kurulacak olan hükümetle birlikte daha iyi bir ivme yakalayacağı kanaatindeyiz. 2023 hedefini yakalamak için birçok adımın atılması gerekiyor, kurulacak yeni hükümet ile birlikte bu hedefe hızla ulaşacağımıza ihracatçılar olarak inanıyoruz."


TİM BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ: nbsp;2023'e birlikte yürüyeceğiz
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada, "Ülkemizin son 12 yıllık dış politikasında vizyoner etkisi olan ve 2009'dan beri de Bakan olarak büyük hizmetler veren Sn. Davutoğlu'nu ihracatçılarımız çok iyi tanıyorlar. Türkiye'nin 2023 ihracat stratejisinde belirlenen hedeflere ulaşmada Sn. Davutoğlu ile yakın çalışmanın gayreti içinde olacağız. Seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan demokratikleşme ve reformların aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyoruz" dedi.



AHMET GÜLEÇ: Davutoğlu ile istikrara devam nbsp;
İstanbul Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Ahmet Güleç, yayınladığı tebrik mesajında şunları söyledi: "Son 10 yılda iş dünyası olarak istikrarın önemini ve sonuçlarını iyi bir şekilde gördük. Dış politikamızın mimarı olan Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında yeni kurulacak hükümetle birlikte ülkemizin dış dünyada da nbsp;ekonomik alanda diğer ülkelerle daha fazla rekabet edebilir hale geleceğine inanıyoruz."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...