Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İspanya Süper Kupası 29 yıl sonra Atletico Madrid'in

İspanya Süper Kupası 29 yıl sonra Atletico Madrid'in

SPOR Haberleri

İspanya Süper Kupası'nı rövanş maçında Real Madrid'i 1-0 yenen Atletico Madrid kazandı. İşte Real Madrid Atletico Madrid maçı özeti ve golleri

Santiago Bernabeu'da 19 Ağustos'ta oynanan ilk maçta alınan 1-1'lik skordan sonra bugün Vicente Calderon statında gerçekleşen rövanşta, 2. dakikada Mandzukiç'in attığı golle galip gelen Atletico, kulüp tarihinde 2. kez bu kupayı müzesine götürdü.
Maça çok hızlı başlayan Atletico Madrid, 2. dakikada kaleci Moya'nın uzun kale vuruşunda topla buluşan Mandzukiç'in yerden güzel şutunda gelen golle 1-0 öne geçti. İlk yarı en çok koşan ve topa en fazla sahip olan takım olarak gözüken Atletico Madrid, skor avantajını korumayı başardı. Cristiano Ronaldo'nun yedekler arasında olduğu Real Madrid ise, James ile 3, Bale ile de 1 kez gole çok yaklaşsa da, Atletico kalecisi Moya'yı geçmeyi başaramadı. Bu arada, ilk yarıdaki en önemli anlardan biri, 26. dakikada Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone'nin hakeme itirazdan kırmızı kart görerek, saha dışına çıkartılması oldu. Simeone, maçın büyük bölümünü tribünde Atletico Madrid taraftarları arasında ayakta izledi.


İkinci yarı, Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Kroos'un yerine Cristiano Ronaldo'yu oyuna aldı. Etkili oyununu sürdüren Atletico, 49. dakikada Raul Garcia'nın direkten dönen şutunda ikinci gol çok yaklaştı. Ronaldo üzerinden beraberlik golü arayan Real Madrid ise Atletico defansını geçemedi. Karşılıklı ataklar ve uzatma dakikalarında Real Madrid'in Sergio Ramos ile yakaladığı pozisyon sonucu değiştirmeyince maç, Atletico Madrid'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. La Liga'nın son şampiyonu olan Atletico, sezonun ilk kupasını taraftarı önünde kaldırdı. Geçen yıl Süper Kupa'yı Barcelona'ya kaptıran Atletico Madrid, son olarak 1985 yılında bu kupayı kazanmıştı. Geçen yılki kupa maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı 2 maç cezası bulunan ve sakat olan Arda Turan ise Real Madrid'e karşı Süper Kupa maçlarında forma giyemedi.
Öte yandan, Real Madrid'den ayrılmak isteyen futbolculardan Angel Di Maria ve Sami Khedira'nın kadroya alınmamaları dikkat çekti.




ATLETİCO MADRİD - REAL MADRİD MAÇI ÖZETİ
İspanya'da sezonun ilk kupası olan Süper Kupa'yı, Real Madrid'i 1-0 yenen Atletico Madrid kazandı. Santiago Bernabeu'da 19 Ağustos'ta oynanan ilk maçta alınan 1-1'lik skordan sonra bugün Vicente Calderon statında gerçekleşen rövanşta, 2. dakikada Mandzukiç'in attığı golle galip gelen Atletico, kulüp tarihinde 2. kez bu kupayı müzesine götürdü. Atletico Madrid'in golünü 2. dakikada yeni transfer Mario Mandzukic kaydetti. Santiago Bernabeu'daki ilk maçta 1-1'lik skor avantajı olan Atletico, bu skorla İspanya Süper Kupası'nın sahibi oldu. Real Madrid'de Luka Modric 90+1'de çift sarı kartla oyun dışı kaldı.


ARDA YOK, RONALDO YEDEK
Atletico Madrid'de top koşturan temsilcimiz Arda Turan, mücadelede cezası sebebiyle yer alamadı. Sakatlığı yeni düzelen Cristiano Ronaldo ise Carlo Ancelotti tarafından ilk 11'de sahaya sürülmedi. Atletico Madrid'de yeni transferler Antoine Griezmann, Mario Mandzukic ve Siqueira gibi isimler sahne aldılar. Real'de ise James Rodriguez ve Toni Kroos gibi yeni transferler sahadaydı. Eflatun - beyazlıların kalesinde beklenenin aksine Keylor Navas'ın yerine Iker Casillas vardı.


JET BAŞLANGIÇ
Ev sahibi Atletico Madrid, mücadeleye hızlı başlayan taraftı. Savunma arkasına atılan topa Mario Mandzukic çok güzel hareketlendi. Varane ve Ramos'un hamlelerine rağmen iyi bir şut çıkaran Hırvat golcü Iker Casillas'ı avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi.


GERGİN ANLAR
Madrid derbisi zaman zaman ateşli anlara da sahne oldu. Oyunun gerildiği anlarda Atletico Madrid'in hocası Diego Simeone, orta ve yan hakemle sert diyaloglara girdi ve sık sık sahaya girdi. Hakem David Fernandez Borbalan, Atletico Madrid'in hocası Diego Simeone'yi 26. dakikada tribüne gönderdi.


KONTROL REAL'DE
Maçta topa sahip olan taraf Carlo Ancelotti'nin ekibi Real Madrid'di. Yeni transfer James Rodriguez üzerinden hücumunu şekillendiren Los Galacticos, Kolombiyalı'nın ayağından önemli fırsatlar da buldu. James ilk devrede iki kez Gareth Bale'i önemli pozisyonlara soktu fakat kaleci Moya gole geçit vermedi. James ilk devrenin sonlarına doğru tehlikeli bir şut gönderse de top üç direğin içinden geçmedi.


RONALDO SAHNEDE
İlk devrede riske edilmeyen Cristiano Ronaldo ikinci devrede Toni Kross yerine oyundaydı. Formu yerinde olan Ronaldo'nun maç eksiği olduğu görüldü. Kapalı ve agresif oyununa devam eden Atletico Madrid, duran toplarda etkili oldu. Atletico duran toplardan birinde direğe takıldı. Zaman zaman oyun kontrolünü alan ev sahibi ekip oyunu soğutmada başarılı oldu. 62. dakikada Ancelotti James yerine Isco'yu oyuna dahil etti.


İPLER ATLETICO'DA
Atletico Madrid oyunun son bölümlerine kadar kontrolü elinde bulundurdu. Özellikle sol kanatta Siqueira ve Koke ile etkili olan Madrid ekibi önemli pozisyonlara da girdi. İkinci devrede az pozisyonlu, fiziksel mücadelenin yoğun olduğu bir devre görüldü. Kalan bölümde Atletico gole geçit vermedi. İlk maçta 1-1'lik skor avantajını da elinde bulunduran Atletico, maçı 1-0 kazandı ve kupanın sahibi oldu.


Stat: Vicente Calderon


Hakem: Fernandez Borbalan


Atletico Madrid: Moya, Siqueira, Godin, Miranda, Juanfran, Tiago, Gabi, Koke, Griezmann (Dk. 73 Raul Jimenez), Raul Garcia (Dk. 89 Saul), Mandzukiç (Dk. 85 Cristian Rodriguez)


Real Madrid: Casillas, Carvajal, Sergio Ramos, Coentrao (Dk. 70 Marcelo), Varane, Modriç, Xabi Alonso, Kroos (Dk. 46 Cristiano Ronaldo), Bale, James (Dk. 65 Isco), Benzema


Gol: Dk. 2 Mandzukiç (Atletico Madrid)


Kırmızı kart: Dk. 26 Diego Simeone (Atletico Madrid teknik direktörü), Dk. 91 Modriç (Real Madrid)


Sarı kartlar: Dk. 18 Tiago, Dk. 51 Koke, Dk. 68 Griezmann, Dk. 74 Raul Garcia (Atletico Madrid); Dk. 48 ve Dk. 91 Modriç, Dk. 52 Xabi Alonso, Dk. 78 Isco, Dk. 89 Sergio Ramos, Dk.90+3 Cristiano Ronaldo (Real Madrid)


REAL MADRİD ATLETİCO MADRİD MAÇI GOLLERİ VE ÖZETİ İZLE nbsp;(ilk maç)




90 dakika boyunca defans ağırlıklı bir taktikle oynayan ve Real Madrid forvetine boşluk bırakmayan Atletico Madrid, 81. dakikada James'in golüyle yenik duruma düştükten sonra 88. dakikada Raul Garcia ile karşılık vererek, rövanş için önemli bir avantaj sağladı. İlk yarıda sert bir futbol oynayan Atletico Madrid'de ilk 13 dakika içinde iki futbolcu sarı kart gördü. Atletico, ileride Saul ve Mandzukiç'in uzaktan şutlarıyla gol arasa da kayda değer bir pozisyon yakalayamadı. Maçın canlı anlatımı gazeteniz Türkiye'de
İlk 45 dakika topa daha çok sahip olan Real Madrid ise, özellikle Bale ile tehlikeli ataklar organize etmeye çalıştı. Ancak Atletico defansını geçemedi. İkinci yarı başladığında göze çarpan en önemli olay ise Real Madrid'de Cristiano Ronaldo'nun yerine oyuna James Rodriguez'in girmesi oldu. İlk yarı rakip futbolcularla girdiği ikili mücadelelerde sürekli sırtını tutan Ronaldo'nun, sol bacağındaki ağrılardan dolayı tedbir amaçlı oyundan alındığı bilgisi verildi.
Karşılaşmada ilk tehlikeli pozisyon 69. dakikada Real Madrid adına gerçekleşirken, Bale'in serbet vuruşunda kaleci Moya'dan dönen topa, müsait bir durumda olmasına rağmen kötü vuran Kroos, topu auta gönderdi. 81. dakikada Kroos'un ara pasında Atletico cezasahasının sağında topla buluşan Carvajal'ın yerden ortasında Benzema ile Atletico Madrid defansı arasındaki karambolde önüne düşen topa vuran James, takımını 1-0 öne geçirdi.
Kolombiyalı futbolcu, Real Madrid forması ile ilk golünü attı. Bundan 7 dakika sonra Koke'nin kullandığı köşe vuruşunda, Real Madrid defansının hatasını iyi değerlendiren Raul Garcia da, Atletico Madrid'e beraberliği getiren golü kaydetti. Fizik ve taktik ağırlık geçen Madrid derbisi, 1-1 skorla sona erdi. Bu arada, 7 Temmuz'da hayatını kaybeden Real Madrid'in efsanevi futbolcusu ve onursal başkanı Alfredo di Stefano, maç öncesinde anıldı. Real Madrid ve Atletico Madridli futbolcular, Di Stefano'nun anısına saha ortasına konulan 9 numaralı dev Real Madrid forması etrafında saygı duruşunda bulunurken, saha içindeki 4'lü klasik müzik eşliğinde 2 dakikalık bir anma töreni yapıldı. Santiago Bernabeu tribünlerinde "Teşekkürler Alfredo" yazılı pankart açıldı, her iki takımın teknik kadrosu ve futbolcuları ile taraftarlar alkışlarıyla Di Stefano'yu andı.





Stat: Vicente Calderon
Hakem: Fernandez Borbalan
Atletico Madrid: Moya, Siqueira, Godin, Miranda, Juanfran, Tiago, Gabi, Koke, Griezmann (Dk. 73 Raul Jimenez), Raul Garcia (Dk. 89 Saul), Mandzukiç (Dk. 85 Cristian Rodriguez)
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Sergio Ramos, Coentrao (Dk. 70 Marcelo), Varane, Modriç, Xabi Alonso, Kroos (Dk. 46 Cristiano Ronaldo), Bale, James (Dk. 65 Isco), Benzema
Gol: Dk. 2 Mandzukiç (Atletico Madrid)
Kırmızı kart: Dk. 26 Diego Simeone (Atletico Madrid teknik direktörü), Dk. 91 Modriç (Real Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 18 Tiago, Dk. 51 Koke, Dk. 68 Griezmann, Dk. 74 Raul Garcia (Atletico Madrid); Dk. 48 ve Dk. 91 Modriç, Dk. 52 Xabi Alonso, Dk. 78 Isco, Dk. 89 Sergio Ramos, Dk.90+3 Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...