Kandil'den Beşir Atalay'a cevap: 'Kapımız açık'

Kandil'den Beşir Atalay'a cevap: 'Kapımız açık'

GÜNDEM Haberleri

Beşir Atalay'ın "Kandil'le direkt görüşülmesini arzu ediyorum" sözüne PKK liderlerinden Cemil Bayık, "Biz her zaman açığız" yanıtını verdi.

Vatan Gazetesi yazarı Ruşen Çakır, 20 Ağustos'ta Kandil'de PKK'lı Cemil Bayık ile görüştü. nbsp;Ruşen Çakır'ın ''Beşir Atalay'ın yeni heyetin Kandil'e gelme teklifine kapınız açık'' şeklindeki sorusuna yanıt veren Bayık, şunları söyledi: nbsp;"Biz her zaman açığız. Herkese açık davrandık. Bugüne kadar kimseyi reddetmedik. Bu basın olabilir, heyetler olabilir, uluslararası kurumlar olabilir. İlkesel olarak reddetmeyi doğru görmüyoruz."


''DEMİRTAŞ'IN ALDIĞI SONUÇ OLUMLUDUR''

Köşk seçimlerinde HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın aldığı oy oranı ile ilgili Bayık, ''Beklentimiz yüzde 10-13 arasıydı. Aldığı sonuç olumludur. HDP bunu örgütlenmeye dönüştürebilirse buradan güçlü bir muhalefet ortaya çıkar. HDP'nin aldığı oy oranı üzerinde oturmaması, bunu örgüt gücüne dönüştürmesi gerekiyor. Eğer bunu yaparsa burada diyelim Kürtleri, Alevileri, demokrat Müslüman kesimleri, sol ve liberalleri kucaklarsa Türkiye'nin en büyük muhalefet gücü haline gelebilir. HDP bazı marjinal yaklaşımlardan kendisini kurtarmalı'' dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...