IŞID'e 3'lü kıskaç

IŞID'e 3'lü kıskaç

DÜNYA Haberleri

Suriye'de hava saldırılarıyla ağır darbe alan IŞİD Irak'ta da peşmergeye karşı mevzi kaybediyor. ABD'den de IŞİD'e yönelik sert eleştiriler geldi.

Terör örgütü IŞİD, Irak ve Suriye'de arka arkaya ağır darbeler aldı. Suriye'de hava kuvvetleri ülkenin kuzeyinde hava üssünü ele geçirmeye çalışan IŞİD'i havadan vurarak çok sayıda militanı öldürürken Irak'ta da peşmerge, ABD ve Irak hava kuvvetleri desteğinde IŞİD'e karşı önemli ilerleme sağladı. Amerikalı yetkililer de IŞİD'in Washington'ın son yıllarda karşılaştığı en büyük tehdit olduğunu ifade ettiler. nbsp;
SURİYE'DEN IŞİD'E BÜYÜK DARBE
Rakka'daki Tabka Hava Üssü'nü haftalardır saldırı yapması beklenen IŞİD'e Suriye hükûmeti ağır darbe vurdu. Suriye savaş uçaklarının bombardımanında Türkiye'yi tehdit eden IŞİD basın sözcüsü Ebu Musa ve örgütün önde gelen komutanlarından Ebu Salem El Cazrevi'nin de bulunduğu ifade edildi. Suriye resmi haber ajansı SANA'ya konuşan bir askeri yetkili "çok sayıda teröristin yok edildiğini" açıklarken Beyrut merkezli Al Mayadeen televizyonu da Tabka yakınlarında pusuya düşürülen 150'den fazla IŞİD militanının öldürüldüğünü belirtti. Ebu Musa, Türkiye'yi Atatürk Barajı'nı açmazsa, İstanbul'a saldırmakla tehdit etmişti.
PEŞMERGENİN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR
Musul Barajı ve Mahmur'u IŞİD'den geri alan peşmerge güçleri Irak ordusunun da hava desteğiyle Diyala Eyaleti'ndeki Sadiyye ve Celevla'nın merkezine doğru ilerliyor. Çarşamba gecesinden bu yana devam eden saldırılarda çok sayıda IŞİD militanının öldüğü açıklandı. Celavla kasabasını IŞİD'in elinden almak için operasyon başlatan Peşmerge'ye 100'ü aşkın İran askeri de destek veriyor. nbsp;Irak ordusu ise Tikrit'i IŞİD'den geri almak için yoğun saldırılar gerçekleştirmesine rağmen henüz örgüte karşı başarı sağlayamadı. nbsp;
ABD IŞİD'İ SURİYE'DE DE HAVADAN VURACAK
Amerilı yetkililerin son zamanlardaki açıklamaları, ABD'nin Irak'tan sonra Suriye'de de IŞİD'e karşı hava saldırıları başlatabileceğine işaret ediyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Suriye'de IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenleme ihtimali konusunda, "Amerikalıların korunması ve ABD'ye terör planlarının engellenmesi söz konusu olduğunda hiçbir seçeneği dışlamayız" derken ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de IŞİD'in, Suriye'deki üslerine saldırılmadan yenilgiye uğratılamayacağını vurguladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...