Cinayet sebebi ortaya çıktı

Cinayet sebebi ortaya çıktı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako ile eşi Georgia Karako'un katil zanlısı olduğu iddia edilen Özbek karı koca yakalanıp cinayeti itiraf etti.

İplik markası Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako(77) ile eşi Georgia Karako(69)'un katil zanlısı olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu karı koca yakalanıp cinayeti itiraf etti. Kabataş'ta cinayetlerin işlendiği bıçağı arayan dalgıçların 4 bıçak bulduğu öğrenildi.
Balmumcu Itri Sokak, Mediko 2 sitesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda Jack Karako ile eşi Georgia Karako'dan haber alamayan oğullarının aynı sitede oturan komşularını arayarak yardım istediği belirlendi. Komşularında kapıyı çalmalarına rağmen içerden ses alamamaları üzerine polisi aradıkları öğrenildi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin saat 14.00 sıralarında kapıyı kırarak içeri girmesiyle yaşlı çiftin evin üst katında bulunan yatak odasında bıçaklanarak öldürüldükleri belirlendi.
Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada evde bulunan karı koca iki bakıcının ortada olmadığı öğrenildi. Cinayet Şüphelisi olarak aranmaya başlanan şüpheliler Fatih'te gözaltına alındı. Özbekistan uyruklu oldukları öğrenilen F.Y.(28) ile eşi G.Y.(27) cinayet büro amirliğinde sorguya alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin cinayeti iki aylık maaş alamadıkları için işlediklerini söyledikleri öğrenildi. Şüphelilerin kendilerini yakalayan polislere iki aydır alamadıkları maaşlarını patronlarından istediklerini söyleyerek "Para memlekette olan çocuğumuz için lazımdı. Ancak parayı isteyince bizi terslediler. Maaşımızı vermeyeceklerini, evde kırıp döktüklerimize sayacaklarını söylediler. Bunun üzerine cinayeti işledik." dedikleri öğrenildi. Sorgularına devam edilen şüphelilerin öğleden sonra adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.


OĞLUNUN YIKILDIĞI AN


Karako, çiftinin oğlu İzzet Karako, kötü haberi Çeşme'de tatilde aldı. Olayı duyar duymaz İstanbul'a gelen İzzet Karako, anne ve babasının cesedi evden çıkarılırken yetişti. Cenaze aracını durduran Karako, şoföre "Oğullarıyım. İkisi de öldü mü?" diye sordu. "Evet" yanıtını alan Karako, gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra yakınları tarafından site girişinden uzaklaştırılan Karako, eve götürüldü. Öte yandan polis ve savcılık incelemesi tamamlandı. Karako çiftinin cesedi, Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.


ÖREN BAYAN'IN ESKİ SAHİPLERİNDEN


Cinayete kurban giden Jak Karako, Türkiye'nin en ünlü iplik markalarından Ören Bayan'ı nbsp;kurucularından biri. Karako ile Moiz Dana 1968'de Ören Bayan'ı İstanbullu bir işadamından satın aldı. Marka, Türkân Şoray'ın oynadığı reklam filmleri ile bilinirliğini yükseltti. 1990'lara gelindiğinde ise Moiz Dana ve Jak Karako işleri oğulları izzet Karako ve Metin Dana'ya devretti. Sonraki yıllarda mali sıkıntı yaşayan Ören Bayan'ı ise bir başka şirket satın aldı. Moiz Dana ise, 2009 yılında Amerika'ya giderken yolda yaşamını yitirmişti. nbsp;


4 BIÇAK ÇIKTI


Deniz Polisi, Musevi çift Georgia Karako ve eşi Jak Karako'nun öldürülmesiyle ilgili olayda kullanıldığı öne sürülen suç aleti bıçağı ararken, denizden şu ana kadar 4 bıçak, 2 de tornavida çıkarıldı.






Balmumcu'daki evlerinde bakıcıları tarafından öldürdüğü ileri sürülen Georgia Karako ve eşi Jak Karako'nun katil zanlılarının attığı bıçak, Kabataş sahilinde dalgıç polisler tarafından aranırken, polis denizden şu ana kadar 4 bıçak ile 2 tornavida çıkardı. Denizden çıkarılan bıçak ve tornavidaların cinayette kullanılan suç aleti olup olmadığı henüz bilinmiyor.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Musevi asıllı yaşlı çiftin bakıcılığını yapan Özbekistan uyruklu F.Y. (28) ve karısı G.Y.'nin (26) ifadeleri kapsamında Kabataş sahilinde arama yapan dalgıç polislerin çalışmaları sona erdi. Dalgıçların yaptığı arama çalışmalarında şu ana kadar birden fazla bıçak ve tornavida çıkarılarak "delil" kapsamına alındı.


Arama çalışmaları sona erdi.


DHA/İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...