Karaçaylılar bu sefer kentte buluştu

/ Kaynak: AA
Karaçaylılar bu sefer kentte buluştu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'de yaşayan Karaçay-Malkar Türkleri, bu yıl Eskişehir'de 19'uncusu düzenlenen "Karaçay-Malkar Nartlanı Toy Künü" etkinliğinde bir araya geldi.

Türkiye'de yaşayan Karaçay-Malkar Türkleri, bu yıl Eskişehir'de 19'uncusu düzenlenen "Karaçay-Malkar Nartlanı Toy Künü" etkinliğinde bir araya geldi.
Eskişehir Kuzey Kafkas, Karaçay- Malkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Şehri Derya Parkı'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Dernek Başkanı Musa Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, daha önce köylerde yaptıkları etkinliği bundan sonra kent içerisinde yapmak istediklerini söyledi.
"Dernek olarak açılım yapmamız lazım" diyen Korkmaz, şunları söyledi:
"Bizim birlikteliğimizi, beraberliğimizi herkese göstermemiz lazım. Biz Karaçay Malkar milleti olarak bu memlekete çok şehitler verdik. Karaçay Malkar milletinden, vatan haini çıkmaz. Biz buradayız, bu memleket için varız ve elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapıp, bu memlekette yaşadığımızı herkese göstereceğiz. Bundan sonraki toplantılarımızı da inşallah Eskişehir'de Uluslararası etkinlikler dahilinde bir festival havasında geçireceğiz."
Konuşmaların ardından Karaçay Malkarlar tarafından "Algış" olarak adlandırılan dua yapıldı.
Daha sonra Bursa Kafkas Folklor Derneği Halk Dansları topluluğu tarafından gösteri sunuldu.
Kafkasya'dan gelen sanatçıların akordiyon eşliğindeki şarkıları ve halk oyunları ile devam eden etkinlikte, açılan stantlarda yöresel gelinlikler, giyim eşyaları, yemekler ve kitaplar da sergilendi.
Programa, Eskişehir Vali Yardımcıları Cafer Yıldız ve Ömer Faruk Günay, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Pervomayskoye Belediye Başkanı Albert Bayramkulov, Ankara Elbruz Bilim ve Kültür Merkezi Başkanı Ufuk Tavkul, Elbrus-Star Yapımcılar Birliği Başkanı Ludmila Kochkaraova, Kafkas dernekleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...