İsrail Gazze'deki 3 Camiyi Vurdu!

İsrail Gazze'deki 3 Camiyi Vurdu!

DÜNYA Haberleri

İsrail, Dün gece 3 camiyi vurarak yerle bir etti. İsrail dün geceden itibaren Gazze'de 30 hedef noktasına saldırı yaptığını belirtti.

İsrail web sayfaları üzerinden Hamas örgütünün silah bulundurduğu yerleri hedef alarak bombandırma yaptıklarını açıkladı. İsrail'in hedef aldığı yerlerden biride camiler oldu.

İsrail ordusu, internet sitesinden yaptığı açıklamada, düzenlenen operasyonlarda Gazze'de silah üretiminin yapıldığı, depolandığı yerler, roketatarların yerleştirdiği alanlar ile askeri bölgelerin hedef alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Söz konusu saldırılarda Gazze'nin güneyinde ve kuzeyinde Hamas'a bağlı silahlı grupların toplanma yeri olarak kullandığı, içinde terör faaliyetlerinin yürütüldüğü 3 cami de hedef alındı. Dün geceden bu yana Gazze'ye düzenlenen saldırılarda 30 hedef vuruldu" ifadelerine yer verildi.

SALDIRILARDA 2 BİN 96 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan İsrail savaş uçaklarının sabah saatlerinde Gazze'nin ez-Zevayide beldesinde Ebu Dahrac ailesinin evini hedef aldığı saldırıda aynı aileden hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saldırıda Halil Ebu Dahrac (29) ile eşi Hüda Ebu Dahrac (25), çocukları Abdullah ve Hadi'nın yanı sıra amcaları Hayat Ebu Dahrac (47) hayata gözlerini yumdu" dedi.

Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 563'ü çocuk, 255'i kadın ve 98'i yaşlı 2 bin 96 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 bin 189'u çocuk, bin 994'ü kadın, 388'i yaşlı olmak üzere 10 bin 500'den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, Gazze'yi yeniden bombalamaya başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...