Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD dev operasyon için düğmeye bastı

ABD dev operasyon için düğmeye bastı

DÜNYA Haberleri

Obama, IŞİD'e karşı çok büyük bir askeri operasyon başlatılması için talimat verdi.

ABD,IŞİD örgütüne karşı daha geniş kapsamlı askeri harekâta hazırlanıyor. Obama hükümeti sert bir askeri harekât için Kongre'den izin alacak. nbsp; Amerika'nın önde gelen gazetelerinden Washington Post (WP), Obama hükümetinin, terörle mücadele stratejisi kapsamında IŞİD'e karşı daha sert bir askeri harekât için Kongre'den izin almaya hazırlandığını yazdı.
nbsp;
Gazete, ismini açıklamadığı üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Kongre'nin, IŞİD'e karşı hükümete sınırsız askeri harekât yetkisi verebileceğini ifade etti.
nbsp;
Kongre, son olarak terörle mücadele yetkisini, 2001'de El-Kaide ve 2002'de ise Saddam Hüseyin'e karşı vermişti. Washington Post, ABD Ordusunun IŞİD'e karşı yeni mücadelede kapsamında, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyonu düzenleyebileceğini belirtti. Amerikalı vatandaşların tehlikede olmaları durumunda ise ordu direk "Savaş Yetkileri Kararı" çerçevesinde müdahalede bulunabilecek.
nbsp;
İSİM LİSTESİ HAZIRLANDI
nbsp;
Operasyonun detayları hakkında bilgi vermeyen üst düzey yetkili, IŞİD'in önde gelen liderlerinin isim listesini hazırladıklarını ve istihbarat çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Askeri operasyonun nasıl ve ne kadar süreceği konusunda henüz karar verilmediğini belirten yetkili, Irak'a ve Kürt halkına yardım etmeye devam edeceklerini söyledi.
nbsp;
Haberde, bölgede bulunan Suudi arabistan, Ürdün ve Türkiye'nin Irak'taki Sünni vatandaşları IŞİD'e destek vermemeleri konusunda ikna edilebileceği ifade edildi.
nbsp;
ABD'nin önde gelen bir başka gazetesi New York Times da (NYT) Beyaz Saray'ın, Suriye sınırı dâhil olmak üzere IŞİD'e karşı operasyonlarını genişletebileceğini yazdı. IŞİD'in bölgede güçlü olduğuna dikkat çeken gazete, CIA'nin örgütle ilgili çalışmalara devam ettiğini ifade etti.
nbsp;
Başkan Barack Obama, 8 Ağustos itibariyle IŞİD'e karşı hava operasyonu başlatılması talimatını vermişti. IŞİD'in Amerikalı gazeteci James Foley'in infaz görüntülerini yayınlamasının ardından ABD yönetimi, örgüte karşı daha sert operasyon hazırlıklarına başladı. Hatta geçtiğimiz günlerde ABD ordusunun, IŞİD'in elindeki rehinelerin kurtarılması için operasyon düzenlediği ancak başarısızlıkla sonuçlandığı açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...