Suriyeli sığınmacılara beslenme anketi

Suriyeli sığınmacılara beslenme anketi

GÜNDEM Haberleri

Suriye'deki zulümden kaçarak Türkiye'ye göç eden Suriyelilerin sayısının artmasıyla birlikte beslenme problemleri de büyük tehlike oluşturmaya başladı.

Bu durumun farkında olan Türkiye, UNICEF ile birlikte kamplarda ve başka yerlerde yaşayan Suriyeli sığınmacılara beslenme anketi uygulayacak. Bu yıl içerisinde AFAD tarafından gerçekleştirilmesi hedeflenen anket çerçevesinde Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Mersin, Adana, İstanbul, Hatay ve Konya'da yaşayan sığınmacıların görüşleri alınacak. Anket neticelerine göre değerlendirme yapılarak gerekli düzenlemelere gidilecek. Bu yılın 27 Temmuz tarihine kadar Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar için toplam 2 milyar 69 milyon 962 bin lira ödenek ayrıldı. AFAD tarafından geçen yıl yapılan bir araştırmada gıda malzemelerinin yeterli olup olmadığı konusunda çarpıcı sonuçlar elde edilmişti. Kamp dışında kalan Suriyelilerin yüzde 74'ü gıda malzemelerinin yeterli olmadığını ortaya çıkmıştı. nbsp;
Osman Çobanoğlu ANKARA nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...