Afetler için 7/24 mesai

Afetler için 7/24 mesai

YAŞAM Haberleri

Deprem ve sel gibi büyük afetlerde ülke genelinde kurulacak 61 Kriz Koordinasyon Merkezi, her an afet olacakmış gibi çalışacak.

Deprem ve sel gibi yıkıcı afet durumlarında yaşanan sağlık hizmetlerindeki karmaşanın en aza indirilebilmesi için Sağlık Bakanlığı, 61 ilde Kriz Koordinasyon Merkezi kuracak. Sağlık hizmetlerinin mesai saati gözetilmeksizin etkin, verimli, eksiksiz ve zamanında sunulabilmesi, sağlık hizmet sunumunda karşılaşılan aksaklıkların hızlı bir şekilde çözülebilmesi için Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde veya belirlenen bir hastanede 24 saat hizmet verecek şekilde Kriz Koordinasyon Merkezleri kurulacak. Olağan dışı durum, afet, acil ve kriz durumlarında görev yapacak olan Merkezlerde medya takibi ve iletişim hizmeti için televizyon, internet, tarama özelliğine sahip faks cihazı, ana santrale bağlı olmaksızın direkt olarak ulaşılabilen şehirlerarası ve mobil hatlara açık telefon cihazları bulundurulacak. Kriz merkezleri il içi ve il dışı nakli gereken hastaların, nakilleri ve yenidoğan gibi özellikli hasta gruplarının nakil ve yatış işlemlerinde, yoğun bakım yatak temini konuları başta olmak üzere ihtiyaç duyulan konularda 112 ile koordinasyonu sağlayacak. Merkezler, başta özellikli sağlık birimleri olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm sağlık birimlerinin faaliyet ve kapasite durumları, yoğun bakımlardaki yataklar dahil yatak doluluk oranları ve ihtiyaç duyulan diğer gerekli bilgi ve istatistiki verileri güncel olarak ellerinde bulunduracak. nbsp;Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...