Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rostov'a bir gol de UEFA'dan! İkinci maç oynanacak mı?

Rostov'a bir gol de UEFA'dan! İkinci maç oynanacak mı?

SPOR Haberleri

UEFA, geçen sezon 3 maç ceza alan Reginal Goreux'yu sahaya süren Rostov'u, 3-0 hükmen mağlup ilan edecek.

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında 2-0 yendiği Rostov'un, bu karşılaşmada cezalı oyuncu oynattığı için UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne sevk edildiği bildirildi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığımız rakibimiz Rostov Kulübü, 21 Ağustos 2014'te Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşmada cezalı futbolcu oynattığı gerekçesiyle UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Açıklamanın devamında, "Rostov Kulübü, 2011-2012 sezonunda Standard Liege-Wisla Krakow karşılaşmasındaki fiili nedeniyle 3 maç ceza alan futbolcu Reginal Goreux'yu, geçen süre içinde cezanın infazı tamamlanmadan oynattığı gerekçesiyle Disiplin Talimatının Hükmen Mağlubiyet başlıklı 21. maddesi uyarınca UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesine sevk edilmiştir. UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi 26 Ağustos 2014 Salı günü toplanacak ve Rostov Kulübü'nün ilk maçta hükmen mağlup ilan edilip edilmeyeceğine karar verecektir" denildi.
TUR PERÇİNLENMİŞ OLUR
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Rostov'un cezalı oyuncu oynatması gerekçesiyle UEFA'ya sevk edilmesiyle ilgili olarak, "Turu geçecek bir sonuç aldığımızı düşünüyorduk. Hükmen galibiyet turu perçinleştirmiş olur" dedi. Daha önceki örneklerde olduğu gibi UEFA'nın Rostov'a 3-0'lık hükmen mağlubiyet kararı vereceğini düşündüklerini belirten Güney, "Salı günü konuyla ilgili karar verilecek. Böyle bir karar verilirse avantajımız daha da artar ve tur perçinleşir. Rostov deplasmanına daha da rahat gitmiş oluruz" diye konuştu.
İKİNCİ MAÇ OYNANACAK MI?
UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Rostov'a hükmen mağlubiyet kararı verse bile Trabzonspor, Rusya deplasmanında rövanş maçını oynayacak. UEFA ilk maçı 3-0'lık skorla tescil edecek. İlk maçta atılan goller yine Medjani ve Cardozo'ya yazılacak. Eğer ilk maç 5-0 sonuçlanmış olsaydı, UEFA ilk maçı 5-0 tescil edecekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...