Galatasaray, üst üste 3. kez TFF Süper Kupa peşinde

/ Kaynak: AA
Galatasaray, üst üste 3. kez TFF Süper Kupa peşinde

SPOR Haberleri  / AA

TFF Süper Kupa'yı son 2 sezonda müzesine götüren sarı-kırmızılı takım, yarın karşılaşacağı Fenerbahçe'yi yenerek art arda 3. kez kupayı kaldırmak istiyor

Türkiye Kupası'nın son sahibi Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Fenerbahçe ile yarın TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek.Süper Lig'de 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında üst üste şampiyon olarak TFF Süper Kupa'da oynamaya hak kazanan sarı-kırmızılı takım, iki maçta da Fenerbahçe ile karşılaştı. Önceki yıl Erzurum'daki maçı 3-2 kazanan "Cim Bom", geçen yıl da Kayseri'deki müsabakadan 1-0 galibiyetle ayrılarak, kupaları müzesine götürdü.Bu kez 2013-2014 sezonu Türkiye Kupası kazananı olarak TFF Süper Kupa maçına çıkacak Galatasaray, son 2 final maçında olduğu gibi Fenerbahçe'yi mağlup etmenin hesabını yapıyor. "Cim Bom", Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak maçtan zaferle ayrılarak, yeni sezon öncesinde moral bulmak istiyor.

- Prandelli ilk resmi maçına çıkacak

Galatasaray, geride kalan sezonun sonunda vatandaşı Roberto Mancini'nin yerine göreve getirilen İtalyan teknik adam Cesare Prandelli yönetiminde ilk resmi maçına Fenerbahçe karşısında çıkacak.
Geçen sezon ligi 2. sırada bitiren sarı-kırmızılı takım, Mancini ile karşılıklı anlaşma sonucunda yollarını ayırdı. Mancini'nin ardından, İtalya Milli Takımı ile 2014 FIFA Dünya Kupası'nı istediği gibi geçiremeyen vatandaşı Prandelli göreve getirildi. Deneyimli teknik direktör, Galatasaray'ın başında 5 hazırlık maçına çıkarken, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.
Prandelli, yarın yapılacak TFF Süper Kupa maçıyla sarı-kırmızılı takımın başındaki ilk resmi maçına çıkmış olacak.

- Finallerin golcüsü Sneijder

Yarınki karşılaşmada Galatasaray'ın gol yollarında en önemli kozu Hollandalı yıldız Wesley Sneijder olacak.
Hollanda Milli Takımı ile Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele eden ve turnuvada üçüncülük yaşayan Sneijder, takıma 10 gün önce katıldı. Yaklaşık bir ay tatil yapan Holladalı futbolcu, takımı izinli olmasına rağmen yaptığı antrenmanlarla TFF Süper Kupa maçına hazır olmaya çalıştı.
Sarı-kırmızılı forma altında çıktığı kritik maçlarda attığı gollerle dikkati çeken Wesley Sneijder, yarınki maçta da takımının en önemli gol ayaklarından birisi olacak.

- Yenilerin ilk heyecanı
Galatasaray'ın yeni transferleri, Fenerbahçe maçıyla ilk kez resmi bir müsabakada sarı-kırmızılı formayı giyme şansı bulacak.
Sarı-kırmızılı kulüp, Trabzonspor'dan Olcan Adın, Kayseri Erciyesspor'dan Yasin Öztekin, Porto'dan kaleci Sinan Bolat ile genç oyuncular Sinan Gümüş ve Kaan Baysal' kadrosuna kattı.
Bu futbolculardan Olcan ile Yasin'in derbide ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor.

- Muhtemel 11

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:
Muslera, Veysel Sarı, Semih Kaya, Chedjou, Telles, Melo, Selçuk İnan, Olcan Adın, Sneijder, Yasin Öztekin, Burak Yılmaz.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...