Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ahmet Davutoğlu'nun annesinin ağlatan hikayesi

/ Kaynak: AA
Ahmet Davutoğlu'nun annesinin ağlatan hikayesi

YAŞAM Haberleri  / AA

Yengesi, Davutoğlu'nun 4 yaşında kaybettiği annesi Meymune Hanım'ın fotoğrafını gösterirken, son anlarını gözyaşları içinde anlattı.

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu 4 yaşındayken hayata veda eden annesi Meymune Davutoğlu'nun fotoğrafını, 76 yaşındaki yengesi Gülümser Türkalp, gözyaşları içinde anlattı. Toroslar'ın üzerinde yer alan, o dönemde belde olan Konya'nın Taşkent ilçesinde yaşayanlar kolayca fotoğraf çektiremedikleri için, Ahmet Davutoğlu'nun henüz 4 yaşındayken kaybettiği annesi Meymune Hanım'a ait az sayıda fotoğraf bulunuyor. Meymune Davutoğlu'nun bu fotoğraflardan biri de Davutoğlu'nun dayısının eşi Gülümser Türkalp'in evinin baş köşesinde özenle saklanıyor.
Yenge Türkalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meymune Davutoğlu'nun aynı zamanda kuzeni olduğunu söyledi. Çocukluğunun, Meymune Davutoğlu ile bir arada geçtiğini anlatan Türkalp, kendisinin vefatına kadar birlikte yaşadıklarını anlattı.

nbsp;
'OĞLUNUN BUGÜNLERİNİ GÖREMEDİ'
Türkalp, merhume Davutoğlu'nun iki fotoğrafı olduğunu belirterek, "Adana'da birlikte fotoğraf çektirmiştik. O fotoğrafı Ahmet Davutoğlu bayramda istedi, kendisine verdim. Diğeri de bu elimizdeki çerçevelettiğim fotoğraf. Başka yok" diye konuştu.
Meymune Davutoğlu'nun tek fotoğrafını hatıra olarak sakladığını ifade ederken gözyaşlarına hakim olamayan Türkalp, şunları kaydetti:
"Ondan kalan tek hatıra fotoğrafı. Kendisini çok özlüyorum. Adı geçtiğinde çok duygulanıyorum. Erkek çocuğunu çok severdi. Oğlunun bu günlerini görseydi çok güzel olurdu, göremedi. Ahmet'e karşı ayrı bir sevgisi vardı. Ahmet'in doğumunda çok sevinmişti. Benim de erkek çocuğum olmuştu, ona da çok sevinmişti. Kardeş gibiydik. Evlerimiz yakındı. Sonradan görümcem oldu. Evlerimizde içi içe olunca çok severdik birbirimizi."
nbsp;Ahmet Davutoğlu'nun annesinin ağlatan hikayesi

YOLLAR KÖTÜYDÜ
Türkalp, anne Davutoğlu'nun Taşkent'te rahatsızlandığını, Konya'ya tedavi için gittiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Meymune hamileydi. Burada sancıları artınca Konya'ya gitti. O zaman yollar da çok kötüydü. Görümcesiyle gitmişti. Beni çok severdi, orada, hastanede adımı sayıklamış. Ben de o gece derhal yanına gittim, yanında kaldım. Sabaha karşı da vefat etti. Ahmet küçük yaşta öksüz kaldı. Babası ikinci evliliğini yaptı. Biz de çocuklarla ilgilendik. Birbirimizden hiç kopmadık."
- Davutoğlu ailesi aynı karede
Ahmet Davutoğlu'nun küçük yaşlarda görüldüğü, yaklaşık 50 yıl önce İstanbul'daki bir fotoğraf stüdyosunda çekilen fotoğrafın öyküsünü ise Davutoğlu'nun halası Nilüfer Özlen anlattı. Özlen, babasının da yer aldığı fotoğrafı görünce duygulandı. Fotoğrafın neden çekildiği hakkında fikri olmadığını belirten Özlen, fotoğraftaki yeğeni Ahmet Davutoğlu'na sevgisini, "Koçumun gülüşüne bak" sözleriyle ifade etti.
Davutoğlu ailesinin üç neslini buluşturan fotoğrafta; dede Mustafa Davutoğlu, baba Mehmet Davutoğlu, Ahmet Davutoğlu'nun ikinci annesi Sefure Davutoğlu, kız kardeşleri Meymune, Perihan, Ayşe, Hatice ile babaannesi Ayşe Davutoğlu yer alıyor.
Diğer bir fotoğraf karesi ise Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık'ın nişanında çekilmiş. Bu karede ise Ahmet Davutoğlu 15 yaşlarında... Fotoğrafta genç Davutoğlu'nun uzun yakalı gömleği dikkati çekiyor.
nbsp;Ahmet Davutoğlu'nun annesinin ağlatan hikayesi

'ÇOK HAREKETLİ BİR ÇOCUKTU'
Yeğeni Davutoğlu'nun çocukluğuna ilişkin anılarını da paylaşan halası Nilüfer Özlen, Davutoğlu'nun yaz tatillerinde Taşkent'e geldiğini aktardı. Özlen, Davutoğlu'na çocukluğundan itibaren ailecek ayrı bir sevgi beslediklerini ifade ederek, yeğeninin çocukluğuna ilişkin şunları anlattı:
"Ahmet, İstanbul'a küçük yaşta gitti. Sadece yazları Taşkent'e gelirdi. Çocukluğu çok hareketliydi. Her şeyi öğrenmek isterdi. İlme merakı çocuk yaşta başlamıştı. Her şeyi merak eder ve sorardı. Her şeye katkısı olmasını isterdi. Sporu severdi. En çok futbol oynardı. En çok okumayı severdi. Bu evlerde kütüphanesi bile vardı. Hatta İstanbul'daki evinde bulunan kitapları vakfa bağışlamıştı. 14-15 yaşlarında bile kitaplara aşırı ilgisi vardı. Abim hep ciddi dururdu, ama yeğenim güleç yüzlüdür. Herkesle şakalaşır, gülerdi. İşte yine öyle güler."
'ANNESİ BU GÜNLERİNİ GÖREMEDİ'
Davutoğlu'nun annesini kaybetmesinin ardından Babası Mehmet Davutoğlu'nun ikinci evliliği yaptığını dile getiren Özlen, yeğeninin babaannesi ve dedesiyle büyüdüğünü vurguladı.
Özlen, Davutoğlu'nun annesinin vefatının ardından zor günler geçirdiğini anlatan, "Annesinin eksikliğini hissettiği günlerde aklı yeni ermeye başlıyordu ikinci annesi geldi, artık onu anne bildi. O da çok iyi bir hanımdı. O bari Ahmet'in bu günlerini görseydi. Hiç üvey diye tanıtmadı kendini" ifadelerini kullandı.
nbsp;Ahmet Davutoğlu'nun annesinin ağlatan hikayesi
Yakınları ve akrabaları Davutoğlu'nun bilinmeyenlerini anlattı.

"AHMET'İ TEBRİ ETTİM, İKİ KAT DUA İSTEDİ'
Özlen, yeğeninin Genel Başkan adayı gösterilmesinin ardından kendisini telefonla aradığını belirterek "Ona ulaşamam diye eşi Sare'yi aradım. 'Hala, mutluyuz, akrabalarımız burada' dedi. 'Bize de gelenimiz gidenimiz var, biz de mutluyuz' dedim. Ahmet ile de konuştum, başı kalabalıktı. Bol bol dua istedi. 'Hala şimdi dualar ikiye katlanacak' dedi. 'Biz her zaman dua ediyoruz yeğenim' dedim. Hayırlı olsun dedim" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLAR: İHA
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...