Batı Şeria'da ilk dersin konusu İsrail saldırıları

/ Kaynak: AA
Batı Şeria'da ilk dersin konusu İsrail saldırıları

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'de İsrail'in saldırıları nedeniyle okulların açılışı ertelenirken, Batı Şeria'da ise 2014-2015 eğitim-öğretim sezonu bugün başladı.

Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı Havle eş-Şahsir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim-öğretim yılının başladığını belirterek, "Yeni eğitim-öğretim yılında, Gazze ve Batı Şeria'da yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin okullarına gitmesi bekleniyordu. Ancak saldırılar nedeniyle Gazze'de okulların açılması yeni bir duyuruya kadar ertelendi" dedi. nbsp;


Batı Şeria'da bugün 700 bin civarında öğrencinin bugün ders başı yaptığını aktaran Şahsir, "Saldırılar biter bitmez Gazze'de de okullar kapılarını öğrenciler için açacak" diye konuştu. nbsp;


"Dersimiz: Savaş"


Filistin Öğretmenler Birliği Sendikası ise bugün başlayan 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk dersinin konusunun, "Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları" olacağını duyurdu.


Öte yandan bugün Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Gazze'ye destek yürüyüşleri düzenlenmesi de bekleniyor. nbsp;


İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda, 2 bin 103 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 627 kişi yaralandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...