Düzeni bozan Suriyeliler sınırdışı edilecek

Düzeni bozan Suriyeliler sınırdışı edilecek

GÜNDEM Haberleri

Cuma günkü toplantıda alınan kararlara göre, kamu güvenliğini bozan Suriyeliler sınırdışı edilecek. Dilencilik, ikinci evlilik gibi olaylar da önlenecek.

Suriye'de 2011 yılının Mart ayında başlayan iç savaşın ardından yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli Türkiye'ye göç etti. 218 bin sığınmacı kamplarda 1 milyon 127 bin 970 Suriyeli ise çeşitli illerde kalıyor. Sayıları her geçen gün artan Suriyeli sığınmacılar karşısında hükümet yeni önlemler aldı.


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında Cuma günü gerçekleştirilen Suriyeli Sığınmacılar Toplantısı'ndan çıkan en önemli karar, kamu güvenliğini bozan Suriyelilerin artık sınırdışı edilecek olması.


Bu kararla, son günlerde vatandaşlarla Suriyeliler arasında yaşanan gerginliğin önüne geçilmesi hedefleniyor.


Toplantıda ayrıca, dilencilik fuhuş ya da ikinci evlilikler gibi toplumsal dokuya zarar veren olaylara karşı önlem alınması da kararlaştırıldı.


Buna göre, çalışma hayatı ile ilgili tedbir alınacak. Suriyeli çocukların okula gitmeleri, Türkçe öğrenmeleri sağlanacak.


Sokakta yaşayan Suriyeliler geçici barınma merkezlerine yönlendirilecek. Ayrıca sınır güvenliği konusundaki çalışmalar sürdürülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...