PKK Hakkari Dağlıca'ya saldırdı

/ Kaynak: AA
PKK Hakkari Dağlıca'ya saldırdı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hakkari Dağlıca'daki 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Ana Üs Bölgesi'ne teröristlerce havan ve doçka uçaksavar silahıyla saldırı gerçekleştirildi.

Hakkari'de PKK'lılar, askeri üs bölgesine havan ve doçka uçaksavar silahıyla saldırdı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, teröristlerce 22 Ağustos'ta, 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Ana Üs Bölgesi'ne saldırı düzenlendi.

Havan ve doçka uçaksavar silahıyla gerçekleştirilen saldırıya, üs bölgesinden derhal karşılık verildi.

PKK'NIN 2007 DAĞLICA BASKINI: 12 ŞEHİT

Kuzey Irak'tan gelen yaklaşık 150 kişilik PKK gurubu, sınıra 4 kilometre uzaklıkta olan Komando Taburu'na ağır silahlarla saldırmış, ilk iddialara göre 16 askerin sehit edildiği, 10 askerin de kayıp olduğu haberi gelse de; bu rakam Genelkurmay Başkanlığı tarafından 12 şehit nbsp;ve 10 kayıp olarak açıklanmıştı.


Kuzey Irak'tan gece yarısı 23.30 sularında sınırı geçen PKK militanları Yeşiltaş Komando Taburu ve Dağlıca Komando Taburu arasındaki Avaşin Çayı'nın üzerinden geçen Şehri Köprüsü'nü 15 kilo C-4 ve A-4 tipi patlayıcılarla havaya uçurarak iki tabur arasındaki ulaşımı engellemişti. Saat 02.00 sıralarında da Dağlıca Komando Taburu'na uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırmıştı.


Saldırı sonucunda 12 asker şehit edilmiş, 16 asker yaralanmış, 8 askere de ulaşılamamıştır. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre çatışmanın ardından yapılan takip operasyonlarında 34 PKK militanı etkisiz hale getirilmiştir.


Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu yaptığı açıklamada Dağlıca'nın son derece sert ve zorlu bir arazi olduğunu belirtmiş, arazinin Cudi, Gabar ya da Küpeli'den farkı olmadığını söylemiştir.


Genelkurmay Başkanlığı tarafından 4 Kasım 2007 tarihli basın açıklamasında, 21 Ekim 2007 tarihinden beri haber alınamayan 8 Türk askerinin TSK bünyesine katıldığı açıklanmıştır.


nbsp;8 asker 3 Kasım 2007 günü Kuzey Irak'a giden DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan'a 4 Kasım sabah erken saatlerde teslim edilmişlerdir.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...