Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Siirt'te korkutan ihbar

/ Kaynak: İHA
Siirt'te korkutan ihbar

YAŞAM Haberleri  / İHA

Siirt'te baraj kapakları açıldığı yönündeki ihbar üzerine çok sayıda kurtarma ekibi ve ambulans bölgeye sek edildi.

Baraj kapakları açılınca 25 kişi sulara kapıldı, 4'ü kurtarıldı

Siirt'te Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılması sonucu, pikniğe giden 4 aileden 25 kişi suya kapıldı. Vatandaşların imkanlarıyla sudan çıkarılan 4 kişi Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, diğerlerinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgilere göre olay, bugün saat 18.00 sularında Siirt Meydandere köyü arası 10. kilometresinde meydana geldi.

Görgü tanıklarının iddialarına göre, piknik yapmak için bölgeye aileler geldi. Botan Çayı üzerinde bulunan Alkumru Baraj Gölü'nde baraj suyunun açılması sonucu 25 kişi suya kapıldı. Çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla 4 kişi sudan sağ olarak çıkarılırken, çoğu çocuk 21 kişi ise suya kapıldı.

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye 10 ambulans, İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü'ne ait arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Vatandaşların imkanlarıyla sudan çıkarılan 4 kişi Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, diğerlerinin bulunması için de arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Bir araç ise tamamıyla suyun altında kalırken, bölgeye gelen çok sayıda vatandaş da arama kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu.

Görgü tanığı Hasan Demir, "Meydandere mevkiinde 4 ayrı aile piknik yapıyordu. Biz de balık tutmaya geldik. Ancak birden sular yükseldi, çoğu çocuk yaklaşık 20-25 kişinin suya kapıldığını gördüm. Ben ve iki arkadaşımın imkanlarıyla 4 kişiyi sudan kurtardık. Ancak su o kadar şiddetli yükseliyordu ki benim aracım suyun altında kaldı. Hamile bir bayanı kurtardık. Ancak gözümün önünde iki çocuğun gittiğini gördüm. Bulunduğumuz yerde de telefon çekmediği için yüksek tepeye giderek 112'yi aradım" dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala olayı doğrulayarak, "Yaklaşık saat 18.00'da baraj gölünde biriken sular kapaklardan taşmış. Yasak olan bölgede piknikçiler varmış. Siren ve alarmlar çalmış ancak piknikçiler taşkın sulardan kendini kurtaramamış. Sulara kapılan 4 kişi ekipler tarafından kurtarıldı. Buna rağmen güzergahta arama çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Olay yerine gelen Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Bakırhan, "Piknik yapan vatandaşlar araçlarıyla suyun altında kaldılar. Çevredeki vatandaşlar 3-5 cesedi suyun üstünde gördüklerini söylediler" diye konuştu.

Olayın duyulmasının ardından binlerce kişi hastanenin önünde toplandı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...