Eski belediye başkanı İlhan Özbilen tutuklandı

Eski belediye başkanı İlhan Özbilen tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Bingür Sönmez'e saldırıyı gerçekleştiren Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen tutuklandı.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i silahla yaraladığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Özbilen, 'kasten adam öldürmeye teşebbüsten' tutuklandı.

Ambulans uçakla İstanbul'a getirildi

Bu arada, Prof. Dr. Sönmez, Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki tedavisinin ardından Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Atatürk Havaliman'na getirildi.

Sedyeyle uçaktan indirilerek, Genel Havacılık Terminali'nde bekletilen ambulansa alınan Sönmez, sağlık durumunu soran gazetecilere el salladı.

Durumunun iyi olduğunu belirten Sönmez, daha sonra ambulansla Şişli'deki Memorial Hastanesine götürüldü.

Hastane yönetimi ve CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt tarafından karşılanan Sönmez, Kalp ve Damar Cerrahi Servisi'ne alındı.

ÜNLÜ PROFESÖRE SİLAHLI SALDIRI

Ünlü nbsp; kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bu sabah Sarıkamış'ta silahlı saldırıya uğradı.

Kol ve bacağından yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez tedavi altına alınırken, saldırıyı gerçekleştiren Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen gözaltına alındı.

Erzurum'un Narman İlçesi'nin Çimenli ile Şenkaya'nın Bardız köyleri arasında kalan 65 kilometre uzunluğundaki 9'uncu Kolordu'ya bağlı tümenlerin 22 Aralık 1914'te gittiği 'Top Yolu'nu gönüllürle ile birlikte 20 Ağustos ile 23 Ağustos günleri arasında tamamlayan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve üyeler, dün akşama doğru Sarıkamış'a geldi. Otelde dinlenmeye çekilen Sarıkamış Dayanışma Grubu üyeleri, bu sabah saatlerinde Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ile birlikte Sarıkamış'taki şehitlik programı için meydana gitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...