Tek saldırıda 80 hane yok oldu

Tek saldırıda 80 hane yok oldu

DÜNYA Haberleri

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir eve düzenlediği saldırıda, 3'ü çocuk, 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail, Gazze'de sivillerin ikamet ettiği 13 katlı binaya hava saldırısı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, yerle bir olan El Zafer Kulesi'nde dördü çocuk 17 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hamas, sizin binanızda hareket ederken, siz onları binanızdan çıkarmazsanız sonuç bu olur" ifadelerini kullandı. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise "İsrail ordusunun Gazze'de sivillerin yaşadığı 13 katlı bir binayı vurması bir savaş suçudur" dedi. İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir eve düzenlediği saldırıda, 3'ü çocuk, 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Diğer taraftan, dün Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine, Suriye'den de Golan Tepeleri'ne roket atıldı. Ateşkesin bozulduğu günden bu yana Gazze'den de İsrail'e 620 füze atıldığı açıklandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise haftalık bakanlar kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, "'Koruyucu Hat' operasyonu amaçlarımıza ulaşana kadar devam edecek" dedi. "Hamas IŞİD'dir, IŞİD Hamas'dır" iddiasında bulunan Netanyahu, "Gazze halkını, Hamas'ın içinde terörist aktivitelerinde bulunduğu binaları acilen boşaltmaya çağırıyorum. Bu yerler bizim için hedeftir" ifadelerini kullandı. Bu arada Batı Şeria'da yeni eğitim-öğretim yılına başlanırken Gazze'de İsrail saldırıları sebebiyle eğitim başlayamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...