Pasaport kontrolü 15 saniyeye iniyor

Pasaport kontrolü 15 saniyeye iniyor

GÜNDEM Haberleri

Atatürk Havalimanı'na 15 saniyede parmak izi ile pasaport kontrolünden geçiş sağlayacak Biyometrik Otomatik Geçiş sistemi bankoları yerleştirildi.

Henüz devreye girmeyen hızlı geçiş sistemi başlangıç olarak çok sık uçuş yapan 10 bin kişi üzerinde denenecek. Sistem pasaport kontrol işlemlerini hızlandıracak ve yolcuların daha rahat giriş çıkış yapmasını sağlayacak. Kuyruk çilesini sona erdirecek olan Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi, deneme amaçlı olarak Eylül ayında kullanılmaya başlanması planlanıyor. Sistem, dış hatlar terminali gidiş yönünde 2, geliş yönünde 2 adet terminal konularak üç ay denenecek. Başarılı olursa, gidiş ve geliş yönüne 4'er biyometrik kabin daha ilave edilecek. Önümüzdeki yılsonunda ise sayı gidişte 12, gelişte 12'ye çıkacak. Biyometrik kontrol sisteminde insan işgücü kullanılmayacağı gibi, yolcunun tarattığı parmak izi sistemden otomatik olarak kontrol edilecek. Eşleştikten sonra geçiş izni verilecek. nbsp;Böylece yolcular ortalama 42 saniye yerine 15 saniye içerisinde işlemlerini halledebilecek. Henüz deneme Sistemden ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile sık sık yolculuk eden, emniyette parmak izi bulunan ve sayıları 10 bini bulan yolcular yararlanacak. nbsp;Cemil Yıldız / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...