Araç takip sistemi ile yüzde 20 tasarruf

Araç takip sistemi ile yüzde 20 tasarruf

Ekonomi Haberleri

Araç filolarında hız limitleri, rota sapmaları izinsiz kullanım kural ihlali ve yakıt kullanımını takip eden TEB Arval takip sistemi, %20 tasarruf sağlıyor

Otomotiv sektörünün en önemli alanlarından filo yönetimi Türkiye'de hızla büyüyor. 2013 yılını kapsayan bir araştırmaya göre 2014 yılında Türkiye'de toplam araç sayısının 12,8 milyon, bunun içindeki filo araçlarının sayısının ise 2,3 milyon olması öngörülüyor. 2015 yılında ise toplam araç sayısının 13,6 milyon adede, filodaki araç sayısının ise 2,5 milyon adede yaklaşacağı tahmin ediliyor. Filo kiralama, servis, toplam satın alma ve bakım gibi maliyet yüklerinden şirketleri kurtararak önemli oranda tasarruf sağlıyor. Araç filolarının doğru yönetimi filo kiralamanın avantajlarını daha da artırıyor. Operasyonel kiralama ve filo yönetimi şirketi TEB Arval, araç takip sistemi "TEB Arval Yolda" ile filo yöneticilerine büyük kolaylık sağlıyor. Sürücülerin konum, rota, durum ve araç kullanım alışkanlıklarının anlık izlenebilmesini sağlayan "TEB Arval Yolda", hız limiti aşımı, rota sapmaları ve izinsiz kullanımları takip ederek kurumların Toplam Kullanım Maliyetini (TKM) azaltırken, sürücüleri daha güvenli bir araç kullanımına teşvik ediyor. TEB Arval'in yaptığı araştırmalar, "TEB Arval Yolda" kullanımının filo masraflarından yüzde 20'ye varan oranlarda tasarruf sağladığını ortaya koyuyor. Sistem ayrıca gereksiz yakıt tüketimini önleyerek araçların çevreye olumsuz etkilerini de azaltıyor.


nbsp;Araç takip sistemi ile yüzde 20 tasarruf

TAYSAD UZAK DOĞU'YU SEVDİ
Otomotivin en önemli küresel oyuncusu haline gelen Çin ile ilişkilerini son 3 yılda hızla geliştiren Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), bu ülkede yeni bir iş birliğine daha imza attı. Jiangshu eyaleti, Changshu şehri CEDZ Sanayi Bölgesi ile yapılan anlaşmada nbsp;TAYSAD üyeleri bu bölgedeki yatırımlarında öncelikli desteklenecek.
TAYSAD, daha önce BMW, GM, Brilliance Jinbei ve Brilliance Zhonghua gibi markaların otomotiv üretimi yaptığı Shenyang Eyaleti ve Endüstri Bölgesi ile işbirliği anlaşması imzalamıştı. Bu kez de Jaguar – Land Rover ve Euro NCAP'te beş yıldız ödüllü ilk Çinli araç üreticisi Qoros Auto'nun CEDZ Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerini nbsp;ziyaret eden TAYSAD, bölgede önemli fırsatlara işaret etti. İşbirliğinin yanı sıra yatırım ortamını da değerlendiren ve üst düzey görüşmeler yapan TAYSAD, Jaguar – Land Rover'in önümüzdeki dönemde en önemli büyümeyi bu ülkede gerçekleştireceğine ve burada özel modeller geliştireceğine dikkat çekti.


Combi 4x4 ile güçleniyor
Model atağını sürdüren Skoda, ürettiği en performanslı araç olan Octavia RS ve Combi RS'in ardından Octavia Combi 4x4 ile daha da genişletti. Temmuz ayında Türkiye pazarına sunulan Octavia Combi 4x4, 81.900 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Ayrıca lansmana özel sınırlı sayıdaki araç için, 3.900 TL değerindeki panoramik sunroof da hediye ediliyor. "Markanın Lokomotifi konumundaki Octavia'nın, yeni versiyonu Combi 4x4, geniş ve hareketli yaşam tarzına sahip aileler için farklı alternatifler sunuyor.





Bosch güvenlik teknolojisi nbsp;
ABS aktif güvenlik sistemi, tekerleklerin kilitlenmesini önlemek için çalışıyor. Böylece, motosiklet sert veya kaygan bir yüzey üzerinde fren yaptığında çok daha güvenli bir şekilde durabiliyor. Yakın zamanda piyasada olacak motosiklet denge kontrolü (MSC) ise, motosiklet sürücüleri için mümkün olan en iyi güvenliği sunacak. Bosch tarafından geliştirilen sistem, mevcut eğilme açısını kaydederek ABS desteğini ve çekiş kontrolünü bu açıya uyarlıyor. Bu da, özellikle neredeyse tüm ölümlü motosiklet kazalarının yarısının meydana geldiği virajlarda işe yaradığı anlamına geliyor. Otomobillerdeki ESP'de olduğu gibi, MSC ister fren olsun ister gaz, sürücünün dik bir açı ile eğildiği durumlarda dahi mümkün olan en iyi desteği sunuyor.



nbsp;Araç takip sistemi ile yüzde 20 tasarruf


Mitsubishi Asya'da kazandı
Mitsubishi Outlander PHEV, 9-15 Ağustos tarihlerinde Tayland-Kamboçya arasında düzenlenen Asia Cross Country Rallisi'ne, Kenji Ishida önderliğindeki Two amp;Four Motor Sports ralli takımıyla ikinci defa katıldı. Bu yıl 19. kez düzenlenen zorlu rallide başarılı bir performans sergileyen takım, yarışı kendi sınıfında (elektrikli araçlar) birinci olarak tamamladı.
Toplam 1.986 kilometrelik dağ, bataklık, orman ve nehir geçiş etapları bulunan yarış boyunca, Mitsubishi Motors mühendisleri, Two amp;Four ralli takımına teknik destek sağladı.
Dünyanın ilk plug-in hibrit 4x4 aracı olan Mitsubishi Outlander PHEV, zorlu koşulları alt etmek üzere yarışa özel ayarlı süspansiyon sistemi ve güçlendirilmiş bağlantı elemanlarının desteğiyle rakiplerini geride bıraktı.


Borusan'dan Jaguar atağı
Jaguar Land Rover Limited'in, tüm dünya ülkelerinde Jaguar ve Land Rover markalarının aynı distribütör tarafından temsil edilmesine yönelik küresel stratejisine paralel olarak Türkiye'de de Borusan Otomotiv, 1998 yılından beri Türkiye Distribütörlüğü'nü yaptığı Land Rover markasının yanı sıra, Jaguar markasının da Türkiye Distribütörlüğü'nü üstlendi. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız "Portföyümüze katmış olmamızın bizleri olduğu kadar seçkin müşteri kitlesini de heyecanlandıracağına inandığımız Jaguar markasına, 30 yıllık birikimimizin verdiği güvenle hizmet etmek üzere altyapı çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz, en yakın zamanda ileriye dönük planlarımızı paylaşacağız" dedi.






nbsp;Araç takip sistemi ile yüzde 20 tasarruf


HAFTANIN OTOMOBİLİ
Mercedes G Serisi
Fiyatı: 500.000 TL üzeri, fiyat bilgisi için bayilerle görüşmek gerekiyor


ARTILARI
Arazi performansı etkileyici, tasarımı, eskiden bugüne hiç eskimeden gelen çizgileri ve iç mekandaki lüksü ile nostaljiyle konforu bir arada yaşatan bir araç. İmajı bence en güçlü otomobil modellerinden birisi. Yol tutuşu 2000 kg üzeri olmasının getirdiği zorluklar bir yana hiç fena değil. Rakiplerine göre de oldukça iyi.


EKSİLERİ
Yakıtı içiyor. Test ettiğimiz G 350 CDI modeline dizel yakıt yetiştirmekte oldukça zorlandım. Eskiyle yeniyi bir arada yaşatmaya çalıştırmanın verdiği zorluklar biraz konforu etkiliyor.


Teknik özellikleri
G350 BlueTEC : Sürekli 4 çeker ve 3.0 litre, 208 beygir dizel motora sahip ve 7 ileri otomatik şanzıman / G 500: 5.5 litre, benzinli, 382 beygir, sürekli 4 çeker ve 7 ileri otomatik şanzıman / G 300 CDI: 3 litre,dizel 181 beygir, 5 ileri otomatik şanzıman, sürekli 4 çeker / G 63 AMG: 5.5 litre 536 beygir, sürekli 4 çeker 7 ileri otomamik şanzıman/ G 65 AMG: 6.0 litre 603 beygir, sürekli 4 çeker, 7 ileri otomatik şanzıman


Öne çıkan rakipleri:
Toyota Land Cruiser V8, Range Rover, BMW X3, Land Rover Discovery





BURCU nbsp;ÇETiNKAYA iLE nbsp;OTOMOBiL nbsp;SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN


Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...