Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran, İsrail uçağını düşürdü

/ Kaynak: AA
İran, İsrail uçağını düşürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hacızade, düşürülen İHA'nın Hermes tipi ve İsrail menşeli olduğunu açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, dün Natanz nükleer enerji tesisleri yakınında düşürdüklerini duyurdukları insansız hava aracının, Hermes tipi olduğunu ve İsrail tarafından üretildiğini söyledi.
Fars haber ajansına konuşan Hacızade, düşürülen İHA'nın 800 kilometre yarıçapta operasyonel kapasitesi olduğunu ve bir depo yakıtla bin 600 kilometre uçabildiğini ifade etti.
Füzeyle vurulan İHA'nın ateş aldığını ve tahrip olduğunu belirten Hacızade, "sağlam olarak ele geçirilen parçaların incelenme aşamasında" olduğunu dile getirdi.
Düşürülen İHA'nın İsrail üretimi olduğunu dile getiren Hacızade, bir kanadından diğerine yaklaşık 5 buçuk metre uzunluğundaki İHA'da yüksek kalitede görüntü çekme özelliğine sahip iki adet kamera bulunduğunu kaydetti.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün Natanz nükleer tesislerine yaklaşan İsrail'e ait insansız hava aracını füzeyle vurarak düşürdüklerini açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...