Mursi'nin duruşması 11 Ekim'e ertelendi

/ Kaynak: AA
Mursi'nin duruşması 11 Ekim'e ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davanın duruşması, 11 Ekim'e ertelendi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davanın görülmesine devam edildi.AA muhabirinin yargı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Mursi ve 14 kişinin yargılandığı "İttihadiye olayları" davasının 30. duruşması Kahire Polis Akademesinde yapıldı."Soruşturmanın gizliliği ve ulusal güvenliği korumayı" gerekçe göstererek, "tanıkların dinlendiği" celselerin gizli yapılması yönünde daha önce alınan kararı kaldıran Kahire Ceza Mahkemesi, iddia makamının mütalaası için duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.Mursi ile 14 sanık, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen ve 2012'de "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında, 4 Kasım 2013'te ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...