Muharrem İnce'yi terleten soru

Muharrem İnce'yi terleten soru

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Muharrem İnce, İzmir'de konuştu.

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. İnce, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği konuşmasında, kurultayda seçilememesi halinde partiden istifa edip etmeyeceği ile ilgili soruya da cevap verdi.
İnce, Kılıçdaroğlu'nun "Anlamlı bir düşüşü olsa bırakırım" yönündeki açıklamasının aralarındaki farkı ortaya koyduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:
"Benim neden aday olduğum bugün Genel Başkan'ın açıklamalarında var. Genel Başkan diyor ki 'anlamlı bir oy kaybı olursa bırakırım' diyor. Haziran 2011'de de 'anlamlı bir oy artışı yüzde 40'ı bulmazsam bırakırım' demişti. O zaman 'artışı sağlayamazsam bırakırım' diyor. Aradan üç yıl geçmiş bu kez 'çok kaybedersek bırakırım' diyor. Ben kayıp demiyorum iktidar diyorum. O şerefli ikinciliğe razı. Ben size şunu soracağım Fenerbahçe,Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor dese ki 'ben ikinciliğe razıyım' kulüp başkanı onu orada tutar mı? Ben şerefli ikinciliğe razıyım, sorun yüzde 30'muş, 25 aldı idare et. Ecevit yüzde 42'yi nasıl aldıysa ben onu almak istiyorum. Aramızdaki en önemli fark iddiamız. Genel Başkanın iddiası yok benim var. O şerefli ikinciliğe razı, ben iktidar hedefliyorum."
TIPIŞ TIPIŞ DEĞİL KOŞA KOŞA


İnce, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi söylediği ve parti içindeki bazı kesimlerin tepkisine neden olan "Tıpış tıpış gidip oy vereceksiniz" yönündeki açıklamasını hatırlatarak, şöyle konuştu: "O seçmenleri tıpış tıpış sandığa götürmek istiyor ben koşa koşa götürmek istiyorum. Dünya değişti, şartlar değişti bir tek muhalefet değişmiyor. Her şey uygun, öğrencilerin soruları çalınıyor, tarım çökmüş, dış politikada yalnız kalmışız, tüm şartlar uygun olmasına rağmen CHP umut olamıyor. Koşullar uygun ama CHP'nin el freni çekilmiş el freni çekildiği için hareket edemiyor. Geleceğin tarihini yazacağız. "
"İSTİFA YOK"


İnce, basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamada, 1979 ara seçimlerinde 15 yaşında olduğunu ve dağa taşa CHP Karaoğlan Ecevit yazdığını belirterek, kurultayda kazanamasa bile istifa etmeyeceğini söyledi. "Burası benim yuvam, gençliğim. istifa etmem" dedi.
"BÖYLE SICAK GÖRMEDİM"


CHP Yalova Milletvekili İnce, aşırı terlediği için sözlerini çok uzatmadı ve bitirince "hayatımda böyle sıcak görmedim" dedi. Parti yöneticileri klimanın arızalı olduğunu bildirdi. Ceketini çıkararak konuşan İnce yüzünden akan terleri mendille sildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...