Nijeryalı 500 asker ülkelerine teslim edilecek

/ Kaynak: AA
Nijeryalı 500 asker ülkelerine teslim edilecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Boko Haram örgütü ile girdikleri çatışmalardan kaçarak Kamerun'a sığınan Nijeryalı 500 askerin, ülkelerine teslim edileceği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Nijerya-Kamerun sınırındaki Banki bölgesinde Boko Haram militanlarıyla çıkan çatışmaların şiddetli olması ve yeterli mühimmatın bulunmaması nedeniyle Kamerun'a sığınan askerlerin, ülkelerine teslim edilmesi kararlaştırıldı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre ise askerlerin geri gönderilmesi kararı, Kamerun ordu birlikleriyle Boko Haram militanları arasında sınır kentlerinden Votocol'de çatışma çıkması üzerine alındı.

Askeri kaynaklar ayrıca Nijeryalı askerlerin mühimmatları ve 40 askeri araçla ülkesine teslim edileceğini aktardı.

Olaya ilişkin Nijerya ve Kamerun yönetimlerinden henüz açıklama yapılmadı.

Nijeryalı askerlerin, sınırdaki Banki bölgesinde Boko Haram militanları ile uzun süre çatıştıkları ve yeterli mühimmatın olmaması nedeniyle Kamerun'a sığınmak zorunda kaldıkları belirtilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...