Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta insanlık suçu işlendi

/ Kaynak: AA
Irak'ta insanlık suçu işlendi

DÜNYA Haberleri  / AA

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, Irak'ta insanlığa karşı suç işlendiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Musul'da 670 kadar tutukluyu öldürdüğü ve korkunç ihlaller yaptığını belirtti.

IŞİD ve ona bağlı savaşçılar tarafından hergün ciddi insan hakları ihlalleri yapıldığına işaret eden Pillay, "Irak'taki insan hakları ihlalleri, insanlığa karşı suç boyutunda" dedi.

Irak'ta insanların etnik, dini ve mezhepsel mensubiyetlerine göre sistematik olarak hedef alındığına işaret eden Pillay, IŞİD'in kontrol altında tuttuğu bölgelerde geniş kapsamlı etnik ve dini temizlik yapıldığını kaydetti.

Pillay, Yezidilere ve Türkmenlere yapılanlardan örnekler vererek, bütün bunların savaş suçu ve insanlığa karşı suç boyutunda olduğunu vurguladı.

Diğer taraftan, BM Irk Ayrımcılığı'nın Önlenmesi Komitesi ise yazılı açıklamasında, BM İnsan Hakları Konseyi'nin, Irak'taki insan hakları durumunu ele alması için özel oturum yapması çağrısında bulundu.

Komite, BM Genel Sekreteri'nin de Irak'ta geçici acil durum kapsamında Ninova'da güvenli bölge oluşturulması amacıyla BM Güvenlik Konseyi'ne öneri götürmesini talep etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...