Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

12 Dev Adam İspanya'da

12 Dev Adam İspanya'da

SPOR Haberleri

2014 FIBA Dünya Kupası'nda mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı, İspanya'ya gitti

İspanya'nın ev sahipliğinde 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyon öncesi İstanbul'daki hazırlıklarını tamamlayan A Milli Takım, öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan Madrid'e hareket etti. "12 Dev Adam" 2014 FIBA Dünya Kupası öncesi son hazırlık maçını Madrid'de, yarın Porto Riko ile oynayacak. Ay-yıldızlılar, Porto Riko maçının ardından 28 Ağustos Perşembe günü, Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya, Yeni Zelanda, Ukrayna ve ABD ile yer aldığı C Grubu maçlarını yapacağı Bilbao kentine geçecek. Başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki A Milli Basketbol Takımı'nın 12 kişilik kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Sinan Güler, Barış Ermiş, Barış Hersek, Emir Preldzic, Kerem Tunçeri, Oğuz Savaş, Kerem Gönlüm, Ender Arslan, Ömer Aşık, Cenk Akyol, Furkan Aldemir, Cedi Osman.


Ataman: "Madalya almak için gidiyoruz"
A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Dünya Kupası'nda hedeflerinin yüksek olduğundan bahsederek, "Hep pozitif düşünen ve iddialı birisiyim. Bu turnuvaya önce ilk 8'e girmek, daha sonra da madalya almak için gidiyoruz" dedi.
Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ataman, turnuvaya 4 gün kaldığını hatırlatarak, "Yarın akşam Madrid'de Porto Riko ile son hazırlık maçını yapacağız. Hazırlıklarımız ve sistemimiz tamam. Kimin ne verebileceğini tespit etmiş durumdayız. Porto Riko karşısında son bir deneme yapıp, 30 Ağustos'ta Yeni Zelanda'yı yenerek, Dünya Kupası'na galibiyetle başlamak istiyoruz" diye konuştu.
Ataman, hazırlık döneminde iyi sonuçlar elde edemediklerini vurgulayarak, "Asıl hedefimiz, Dünya Kupası'nda galibiyetler almak. Onun için ümitliyiz. Hedefimiz yüksek. Sonunda da bu hedefi gerçekleştirmek için büyük bir hırs ve iyi niyetle, arkamızda da bizi takip edenlerin pozitif enerjileriyle Türkiye'ye iyi bir sonuçla döneceğiz" ifadelerini kullandı.
Dünya Kupası'nı iki aşamalı olarak düşündüğünü aktaran Ergin Ataman, "Grubumuzdan ilk 2 içinde çıkmak istiyoruz. Grubumuzda ABD var. Bence turnuvanın favorilerinden ancak diğer takımların bizim seviyemizde olduğunu düşünüyorum. Grup maçlarının ardından eleme turlarında da hedefimiz ilk 8 takım arasına girebilmek" şeklinde konuştu.


Oyuncuların görüşleri
A Milli Takım Kaptanı Kerem Gönlüm, hazırlık maçlarında iyi sonuçlar alamamalarına rağmen Dünya Kupası'nda durumun farklı olacağını düşündüğünü kaydetti.
Hazırlık döneminde iyi niyetli bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Kerem, "Hazırlık maçlarında istediğimiz sonuçları alamadık. Turnuva geldiğinde, konsantrasyonumuzun üst düzeye çıkmasıyla Dünya Kupası'nda iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. Kerem Gönlüm, İspanya'ya son Dünya Şampiyonası'nın finalisti olarak gittiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Belki tanınmayan takımlarla eşleştik ama burası Dünya Kupası. Kolay takım yok ve herkesin güçleri eşit. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. İspanya'ya son şampiyonanın finalisti olarak gidiyoruz. Milli takım olarak her zaman hedefimiz yüksek ama maç maç düşünmek daha doğru olacaktır. Grubumuzdaki takımlar çok fazla tanınmıyor ama zor maçlar yapacağız. Hedefimiz, grubu ilk 2 takım içinde bitirmek. Ondan sonra da maç maç düşüneceğiz."
Ay-yıldızlı basketbolcu Sinan Güler ise kenetlenerek, hedeflerine ulaşabileceklerini aktararak, "Bu takımın hedefi madalya. Her basamağı emin adımlarla çıkmamız lazım. Bence takımdaki hava çok iyi" değerlendirmesinde bulundu.
Hazırlık döneminde oynadıkları maçlarda alınan sonuçların dikkate alınmaması gerektiğini belirten Sinan, "2010'daki şampiyona öncesindeki hazırlık dönemi benzer şekilde geçmişti. Başarılı olmak için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Ne olursa olsun iyi mücadele ederek, Türk halkının gurur duyacağı bir performans göstermek istiyoruz. Sonuna kadar kalır ve hedeflerimize ulaşarak geri döneriz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...